ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα επιστολή εργαζομένων της Πίτσος σε Τσίπρα

Νέα επιστολή εργαζομένων της Πίτσος σε Τσίπρα

Nέα επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα απέστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου (ΠΟΕΜ) σχετικά με το μέλλον της εγκατάστασης της πρώην Πίτσος στον Πειραιά.

Στην επιστολή με ημερομηνία 8 Νοεμβρίου 2017, επισημαίνεται ότι μέχρι και το 2014 η Siemens ως κάτοχος του 50% της Bosch Siemens Hausgarate (BSH) αθέτησε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό του 2012 και δεν υλοποίησε την επένδυση ύψους 60 εκατ. ευρώ για τη διασφάλιση 600 θέσεων εργασίας.

Η ΠΟΕΜ επισημαίνει προς τον Πρωθυπουργό, ότι δεν απάντησε σε προγενέστερη επιστολή που απέστειλε στις 24 Μαΐου 2017 και στην οποία παρουσιάζονταν όλη η πορεία της αθέτησης της υποχρέωσης της Siemens.

H ΠΟΕΜ καλεί τον Πρωθυπουργό να «βάλει τέλος στην κοροϊδία της Siemens» και την ύστατη στιγμή να διασωθεί μια από τις μεγαλύτερες εναπομείνασες βιομηχανικές εγκαταστάσεις της χώρας. 

Στο μεταξύ εντός των επομένων ημερών ολοκληρώνεται το πρόγραμμα Εθελούσιας Εξόδου στο προσωπικό του εργοστάσιο της πρώην Πίτσος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περισσότερο από 50% του προσωπικού έχει ενταχθεί σε αυτό και όσο περνάνε οι ημέρες, τόσο περισσότεροι εγγράφονται, δεδομένου ότι οι όροι ένταξης στο πρόγραμμα είναι ελκυστικοί.

Ολόκληρη η επιστολή της ΠΟΕΜ προς τον Πρωθυπουργό:

Νέα επιστολή εργαζομένων της Πίτσος σε Τσίπρα-1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ
/
/