Επιτυχημένο το πρόγραμμα απασχόλησης Journey2Jobs

Επιτυχημένο το πρόγραμμα απασχόλησης Journey2Jobs

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απόλυτα επιτυχημένο κρίθηκε το πρόγραμμα για την απασχολησιμότητα των νέων Journey2Jobs που υλοποιείται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Συγκεκριμένα, συμμετείχαν 59 νέοι εκτός εργασίας, οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν στις πλέον σύγχρονες και περιζήτητες από την αγορά γλώσσες προγραμματισμού και ύστερα από την ενίσχυση των προσωπικών τους δεξιοτήτων, οι 54 από αυτούς βρήκαν σταθερή και καλά αμειβόμενη εργασία ανάλογη με το αντικείμενο του προγραμματισμού σε 31 εταιρείες σχετικές με το αντικείμενο του προγραμματισμού. 

Οπως επισημάνθηκε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, τα νούμερα αυτά μαρτυρούν ποσοστό απορρόφησης που αγγίζει το 91%, κάτι το οποίο σημαίνει 100% επιτυχία στην επίτευξη του βασικού στόχου του προγράμματος, ο οποίος αφορούσε την ενίσχυση της νεανικής απασχολησιμότητας.

Το πρόγραμμα απευθύνθηκε σε νέους, εκτός εργασίας, ηλικίας 20-40 ετών, απόφοιτους Σχολών Θετικών Επιστημών και παρείχε εκπαίδευση 200 ωρών σε προγραμματισμό και προσωπικές δεξιότητες. Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, ότι για την κατάρτιση του εκπαιδευτικού προγράμματος και με στόχο να βασίζεται στις πραγματικές ανάγκες της ελληνικής αγοράς, αναφορικά με το προφίλ των εργαζομένων και τις ειδικές γνώσεις τους σε Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ), πραγματοποιήθηκε επικοινωνία με περισσότερες από 100 εταιρείες. Σύμφωνα με τον ιδρυτή, πρόεδρο, διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου PeopleCert και πρόεδρο του ευρωπαϊκού οργανισμού κατάρτισης στην πληροφορική CEPIS Βύρωνα Νικολαΐδη, οι απόφοιτοι κέρδισαν κάποιες από τις καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας αλλά και απομακρύνθηκαν μόνιμα από την ανεργία.  

Το Journey2Jobs υλοποιήθηκε από τη HePIS, Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής και Ομάδα Εργου που αποτελείται από τους Career in Progress, 1+1=2 Life and Business Coaching, ελληνικό παράρτημα του Βρετανικού Επιμελητηρίου Πληροφορικής (BCS) και Ομάδα Σύμπραξις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή