Πλούσιος ο απολογισμός των τελωνείων τον Σεπτέμβριο

Πλούσιος ο απολογισμός των τελωνείων τον Σεπτέμβριο

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χαρτονομίσματα αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, επιταγές, προϊόντα-μαϊμού, αλλά και απάτες προκειμένου να μην αποδοθεί ο ΦΠΑ, ανακάλυψαν οι ελεγκτές της φορολογικής διοίκησης στους ελέγχους που διενήργησαν τον περασμένο Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με τα στοιχεία σε ελέγχους που διενεργήθηκαν από το τελωνείο στο «Ελ. Βενιζέλος» και από άλλα τελωνεία της χώρας δεσμεύθηκαν συνολικά 131.900 ευρώ, 174.500 δολ. ΗΠΑ, 61.500 δολάρια Αυστραλίας, 17 επιταγές αξίας 395.006 δολαρίων καθώς και 33 χρυσά νομίσματα. Επίσης σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον Προμαχώνα Σερρών, κατασχέθηκαν 4.200 συσκευασίες (σακουλάκια από αλουμινόφυλλο) στιγμιαίου καφέ, ποσότητας 550 γρ. έκαστο, συνολικής ποσότητας 2.310 κιλών και 908 χάρτινες συσκευασίες.

Υστερα από φυσικό έλεγχο από το Α΄ Τελωνείο Εισαγωγών-Εξαγωγών Θεσσαλονίκης, διαπιστώθηκε ύπαρξη καπνού για χρήση ναργιλέ με προκάλυμμα χυμούς. Κατασχέθηκαν ως μέσο λαθρεμπορίας 1.600 χαρτοκιβώτια, που περιείχαν 6 συσκευασίες του ενός κιλού με καπνό για χρήση ναργιλέ σε διάφορα αρώματα και 400 χαρτοκιβώτια με χυμούς ως μέσο προκάλυψης-τάπα, καθώς και εμπορευματοκιβώτιο ως μέσο μεταφοράς των λαθρεμπορευμάτων. Οι αναλογούσες δασμοφορολογικές επιβαρύνσεις ανέρχονται στο ποσό των 2.014.264 ευρώ. Τέλος εισαγωγική επιχείρηση εγκατεστημένη στην Ελλάδα, υποκείμενη σε ΦΠΑ και με ΑΦΜ στην Ελλάδα, κατέθεσε, για τη χρήση 2017, 6 έγγραφα αποστολής εμπορευμάτων σε επιχείρηση εγκατεστημένη σε άλλο κράτος-μέλος και χωρίς καταβολή του αναλογούντος ΦΠΑ συνολικού ποσού 144.677 ευρώ. Διαπιστώθηκε όμως ότι η παραλήπτρια επιχείρηση δεν λειτουργούσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή