«Μείνετε συνεπείς για να έχετε μετρήσιμα οφέλη»

«Μείνετε συνεπείς για να έχετε μετρήσιμα οφέλη»

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αμεση πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό, σε περίπτωση που το επιθυμούν, καθώς και σε όλα τα τραπεζικά προϊόντα. Αυτό θα είναι το βασικό όφελος για όσους παραμένουν συνεπείς δανειολήπτες. Δυστυχώς, στην παρούσα φάση και μέχρι να σταθεροποιηθεί και να ενισχυθεί περαιτέρω η κερδοφορία των ελληνικών τραπεζών, δεν μπορεί να δοθεί κάτι παραπάνω», επισημαίνει επιτελικό τραπεζικό στέλεχος σε ερώτηση της «Κ» για το τι έχει να κερδίσει ένας τραπεζικός πελάτης που κατάφερε στα χρόνια της κρίσης να συνεχίσει να αποπληρώνει κανονικά όλες του τις υποχρεώσεις.

Υπάρχουν, όμως, αρκετά ακόμη μετρήσιμα και συγκεκριμένα οφέλη για έναν δανειολήπτη που, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στην αποπληρωμή των υποχρεώσεων απέναντι στο τραπεζικό σύστημα, καταφέρνει να παραμείνει συνεπής.

Τα σημαντικότερα είναι:

1. Το χαμηλότερο τελικό κόστος εξυπηρέτησης του δανείου του, ιδιαίτερα στη στεγαστική πίστη. Για ένα μέσο στεγαστικό δάνειο 100.000 ευρώ διάρκειας 20 ετών, το τελικό κόστος μπορεί να είναι χαμηλότερο ακόμη και κατά περίπου 20.000 ευρώ για τον συνεπή πελάτη, σε σχέση με τον δανειολήπτη που έχει προχωρήσει σε ρύθμιση με χρονική επιμήκυνση του δανείου του. Οπως επισημαίνουν τραπεζικά στελέχη, οι συνεπείς πελάτες δεν θα πρέπει να «παρασύρονται» από τις χαμηλές μηνιαίες δόσεις που διαπιστώνουν ότι έχουν δανειολήπτες που έχουν μπει σε ρύθμιση. «Αυτό είναι για ορισμένο χρονικό διάστημα, μην το ξεχνάτε», τονίζουν τραπεζικά στελέχη, απευθυνόμενα στους ενήμερους πελάτες.

2. Η δυνατότητα μείωσης στο αρχικά προσφερόμενο επιτόκιο καταναλωτικού δανείου που μπορεί να φθάσει έως και 4 μονάδες, ανάλογα πάντα με την τράπεζα.

3. Η χρήση των προγραμμάτων επιβράβευσης που προσφέρονται από τη χρήση χρεωστικών και πιστωτικών καρτών και μπορεί να αποφέρουν κέρδος ακόμη και 400 με 500 ευρώ σε ετήσια βάση.

4. Η δυνατότητα που προσφέρεται στους ενήμερους πελάτες για αποπληρωμή των φορολογικών τους υποχρεώσεων, μέσω των πιστωτικών τους καρτών, και μάλιστα μέχρι και δώδεκα άτοκες μηνιαίες δόσεις, κάτι που δεν μπορούν να κάνουν όσοι είναι σε ρύθμιση.

Σε κάθε περίπτωση, οι τράπεζες συστήνουν στους ενήμερους πελάτες που αρχίζουν να αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην αποπληρωμή των δανείων τους, πριν σταματήσουν να είναι συνεπείς, να επικοινωνούν άμεσα με την τράπεζα τους, ώστε να βρεθεί από κοινού μια λύση προς όφελος και των δύο πλευρών, χωρίς να χάσουν τα προνόμια που προαναφέρθηκαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή