Δυνατότητα προσθήκης παιδιού στις αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα

Δυνατότητα προσθήκης παιδιού στις αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εφικτή είναι πλέον η προσθήκη παιδιού στις αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα. Αυτό επιτρέπεται όπως έγινε γνωστό από την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης ΑΕ (ΗΔΙΚΑ ΑΕ) σε δυο περιπτώσεις, αν το παιδί έχει γεννηθεί εντός του 2017 ή εφόσον κάποιος από τους γονείς λαμβάνει οικογενειακό επίδομα για το παιδί.

Αυτή η δυνατότητα έρχεται να δώσει λύση σε προβλήματα που έχουν εμφανιστεί λόγω λάθους δήλωσης ΑΜΚΑ στο Ε1.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί 2.665.516 αιτήσεις από τις οποίες έχουν εγκριθεί 1.129.756.

Δυνατότητα προσθήκης παιδιού στις αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα-1

Παράλληλα, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΗΔΙΚΑ εντοπίστηκε πολύ περιορισμένος αριθμός αιτήσεων (1.807) που δημιουργήθηκαν την Κυριακή 26 και την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017 και περιέχουν λάθος στοιχεία στην σύνθεση του νοικοκυριού λόγω αστοχίας των συστημάτων. Από αυτές τις αιτήσεις, οι αιτήσεις που ήταν σε κατάσταση «πρόχειρη» (εμφανίζεται ως «νέα» στην πλατφόρμα -843 αιτήσεις) και «εγκεκριμένη» (964 αιτήσεις) ακυρώθηκαν.

Όπου υπήρχαν στοιχεία επικοινωνίας στάλθηκαν σχετικές ειδοποιήσεις με e-mail ή/και sms ανάλογα με το τι είχε συμπληρωθεί από τον πολίτη. Από τα SMS που στάλθηκαν, απέτυχαν 62. Από αυτά μόνο 7 δεν έχουν e-mail (οπότε τα υπόλοιπα έχουν λάβει το email).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή