Ενέργεια και γεωπολιτική το αντικείμενο της ομιλίας Πάιατ στο Capital Link Invest in Greece Forum

Ενέργεια και γεωπολιτική το αντικείμενο της ομιλίας Πάιατ στο Capital Link Invest in Greece Forum

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στους τομείς της ενέργειας και της γεωπολιτικής επικεντρώθηκε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, στην ομιλία του στο «19ο Ετήσιο Capital Link Investin Greece Forum» στη Νέα Υόρκη. Στην ομιλία του με θέμα «Η ενέργεια και η γεωπολιτική: το νέο τοπίο», ο Αμερικανός πρέσβης τόνισε το στρατηγικό μήνυμα στην απόφαση της Ελλάδας, την οποία ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο Σικάγο και την Ουάσινγκτον, να αρχίσει να εισάγει LNG από τις ΗΠΑ. 

Αναλυτικά, ο Αμερικανός πρέσβης δήλωσε:

«Έχουμε ήδη δει επιχειρήσεις από τις ΗΠΑ να τα πηγαίνουν καλά στον ενεργειακό τομέα της Ελλάδας. Η GE Energy έχει εκφράσει την εμπιστοσύνη της στην αγορά αιολικής ενέργειας, την οποία βλέπει να επεκτείνεται όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Άλλα ενεργειακά έργα, είτε πρόκειται για ιδιωτικοποιήσεις, εξερεύνηση και παραγωγή υδρογονανθράκων, παραγωγή λιγνίτη, είτε την ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, έχουν τη δυνατότητα να φέρουν δισεκατομμύρια δολάρια σε άμεσες ξένες επενδύσεις και να δημιουργήσουν χιλιάδες θέσεις εργασίας. Για να μην αναφέρουμε και το όφελος που θα αποφέρουν, ενισχύοντας περαιτέρω την κεντρική θέση της Ελλάδας ως ευρωπαϊκού ενεργειακού κόμβου. Συνεπώς, θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με την Ελλάδα, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και όλους τους ευρωπαίους εταίρους μας για να αναζητήσουμε ευκαιρίες που δεν είναι μόνο καλές επιχειρηματικά, αλλά προωθούν και την ευρωπαϊκή ενεργειακή ασφάλεια, καθώς και την κοινή μας ασφάλεια και ευημερία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή