Ρέγκλινγκ: Αν όλα πάνε καλά, η Ελλάδα θα βγει από το πρόγραμμα το καλοκαίρι του 2018

Ρέγκλινγκ: Αν όλα πάνε καλά, η Ελλάδα θα βγει από το πρόγραμμα το καλοκαίρι του 2018

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο επικεφαλής του ESM με σημερινή του τοποθέτηση, αναφέρθηκε στην Ελλάδα και στη λήξη του προγράμματος διάσωσης το προσεχές καλοκαίρι.

«Έχουμε μπροστά μας το 2018. Αν όλα πάνε καλά, η Ελλάδα θα βγει το καλοκαίρι από το πρόγραμμα διάσωσης», είπε χαρακτηριστικά, στο μήνυμά του ενόψει της εορταστικής περιόδου και της νέας χρονιάς.

 

 

Πρόσθεσε ότι «το 2017 ήταν μια καλή χρονιά για την Ευρώπη. Κάποιοι δείκτες ήταν ακόμη "στο κόκκινο” στην αρχή του έτους, με τις μνήμες από την απόφαση για το Brexit να είναι νωπές».

Ο Ρέγκλινγκ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο όραμα του Γάλλου προέδρου Μακρόν και του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για το που πρέπει να οδηγηθεί η Ευρώπη και πρόσθεσε ότι

«Μία από τις βασικές μας προτεραιότητες είναι ένας αριθμός βημάτων για να γίνει η νομισματική ένωση πιο ισχυρή. Πολλά βήματα περιλαμβάνουν και τον ESM με συγκεκριμένη ιδιότητα, και είναι πιθανό η εντολή αυτού του θεσμικού οργάνου να αυξηθεί. Και έτσι, θα συνεχίσουμε να είμαστε απασχολημένοι στο Λουξεμβούργο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή