ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Deutsche Bank: «Υπάρχουν ευκαιρίες πλέον στην Ελλάδα ύστερα από πολλά χρόνια ύφεσης»

deutsche-bank-yparchoyn-eykairies-pleon-stin-ellada-ystera-apo-polla-chronia-yfesis-2223814

Την ύπαρξη ευκαιριών στη χώρα μας, έπειτα από πολλά χρόνια ύφεσης και διαρθρωτικών αλλαγών, υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank Τζον Κράιαν, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Ελληνική Ενωση Τραπεζών (ΕΕΤ) σε συνεργασία με τον ΣΕΒ και τον ΣΕΤΕ.

Ο κ. Κράιαν παρουσίασε, ως βασικός ομιλητής, στο επίσημο γεύμα εργασίας που παρέθεσε η ΕΕΤ με προσκεκλημένους 120 εκπροσώπους θεσμικών φορέων και της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ευρωπαϊκή αλλά και η παγκόσμια οικονομία και ανέδειξε τις ευκαιρίες που υπάρχουν πλέον στην Ελλάδα, έπειτα από πολλά χρόνια ύφεσης και διαρθρωτικών αλλαγών. Τόνισε επίσης την αξία των πρωτοβουλιών που έχουν αναπτύξει οι ευρωπαϊκές αρχές για την ασφαλή και σύγχρονη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος.

Σημειώνεται ότι συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Deutsche Bank είχε και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος μέσω του Twitter σχολίασε: «Τα μηνύματα αποκατάστασης της εμπιστοσύνης στην οικονομία μας πολλαπλασιάζονται. Κοινή συνισταμένη των εκτιμήσεων: απόδοση των μεταρρυθμίσεων, επιτάχυνση ανάπτυξης και η προοπτική του τέλους των προγραμμάτων στήριξης το α΄ εξάμηνο του 2018».

Μετά το πέρας της εκδήλωσης της ΕΕΤ, ο πρόεδρος Νικόλαος Καραμούζης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση που υπάρχει μέχρι σήμερα σε επίπεδο προσκεκλημένων διεθνούς κύρους να επισκεφθούν τη χώρα και να ανταλλάξουν απόψεις με την επιχειρηματική της κοινότητα.

Ο κ. Καραμούζης δήλωσε ότι η εικόνα της ελληνικής οικονομίας και της χώρας σταθερά αναβαθμίζεται στην ευρωπαϊκή και διεθνή επενδυτική κοινότητα και είναι κρίσιμο να συνεχιστεί αυτή η πορεία, παρά τις σημαντικές προκλήσεις που εξακολουθούν να υφίστανται. Επίσης, τόνισε τη χρησιμότητα της επικοινωνίας της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας με διεθνούς κύρους προσωπικότητες και την πρόθεσή του να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια και κατά τη διάρκεια του 2018. Σημειώνεται ότι το βράδυ πραγματοποιήθηκε δείπνο προς τιμήν του κ. Κράιαν με τη συμμετοχή των διοικήσεων όλων των εγχώριων τραπεζών.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνική Ενωση Τραπεζών υλοποιεί πρόγραμμα επικοινωνίας και δραστηριότητας εντός και εκτός Ελλάδος, και σε συνεργασία με τον ΣΕΒ και τον ΣΕΤΕ προσκαλεί ως ομιλητές διακεκριμένες προσωπικότητες υψηλού και διεθνούς κύρους, επιρροής και εμπειρίας, στοχεύοντας στην αναβάθμιση της επενδυτικής και οικονομικής εικόνας της χώρας.