«Κίνητρα» για μεταρρυθμίσεις μετά την έξοδο από το μνημόνιο

«Κίνητρα» για μεταρρυθμίσεις μετά την έξοδο από το μνημόνιο

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η Ελλάδα θα επωφεληθεί από κίνητρα που θα την κρατήσουν εντός της μεταρρυθμιστικής τροχιάς μετά τη λήξη του προγράμματος», είπε ο πρόεδρος του Eurogroup, Μ. Σεντένο, χθες κατά τη διάρκεια της πρώτης επίσκεψής του στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, θέτοντας λίγο-πολύ το πλαίσιο για τις συζητήσεις που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα όσον αφορά τη μεταμνημονιακή εποχή της Ελλάδας.

Ο κ. Σεντένο τόνισε ότι οι πρώην χώρες που πέρασαν από πρόγραμμα προσαρμογής είναι πλέον οι πρωταθλητές των μεταρρυθμίσεων, σύμφωνα με ανεξάρτητες μελέτες του ΟΟΣΑ και του ΔΝΤ. Οσον αφορά την Ελλάδα, ο κ. Σεντένο ανέφερε πως βρίσκεται «στον δρόμο να γυρίσει τη σελίδα» και να ολοκληρώσει το τρίτο πρόγραμμα φέτος. «Θα πρέπει να βεβαιωθούμε ότι μπορεί να σταθεί στα πόδια της με βιώσιμη πρόσβαση στις αγορές στο τέλος του προγράμματος», είπε χαρακτηριστικά ενώ, όσον αφορά την επόμενη μέρα, τόνισε πως η Ελλάδα θα επωφεληθεί από κίνητρα που θα την κρατήσουν στη μεταρρυθμιστική της πορεία, μη θέλοντας να επεκταθεί περισσότερο στο κατά πόσον κάτι τέτοιο μπορεί να σημαίνει μια καινούργια συμφωνία στο τέλος του προγράμματος.

Ο ίδιος αναφέρθηκε στη δική του χώρα, την Πορτογαλία, λέγοντας πως η εκλογή του ως πρόεδρος του Eurogroup είναι εν μέρει μια αναγνώριση των επιτευγμάτων της χώρας του, που βγήκε από την κρίση και βρίσκεται πλέον σε τροχιά ανάπτυξης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή