ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα «δίχτυα» του ΣΔΟΕ και καπνός για ναργιλέ

sta-dichtya-toy-sdoe-kai-kapnos-gia-nargile-2228290

Το λαθρεμπόριο καπνικών και αλκοολούχων ποτών καλά κρατεί, με τις ελεγκτικές αρχές να εντοπίζουν και να κατάσχουν σε εβδομαδιαία βάση μεγάλες ποσότητες. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), την περασμένη εβδομάδα κατασχέθηκαν λαθραίες ποσότητες αλκοόλ προερχόμενου από τη Βουλγαρία, καθώς και καπνός για ναργιλέ.

Ειδικότερα:

1. Επειτα από έλεγχο σε αποθηκευτικό χώρο στην περιοχή της Καλλιθέας, κατασχέθηκε καπνός για ναργιλέ συνολικής ποσότητας 107,5 κιλών καθόσον δεν είχαν καταβληθεί οι αναλογούντες δασμοί κ.λπ. φόροι και συνελήφθη το άτομο που βρισκόταν στον χώρο. Εκδόθηκε από το Τελωνείο Αθηνών σχετική καταλογιστική πράξη, με την οποία επιβλήθηκε πολλαπλό τέλος ύψους 51.325 ευρώ.

2. Στον Ασπρόπυργο, εντοπίστηκαν μεγάλες ποσότητες αιθυλικής αλκοόλης, αλκοολούχων ποτών προερχόμενων από Βουλγαρία, εξοπλισμός επικόλλησης και αποκόλλησης ετικετών, πλαστές ετικέτες που ομοιάζουν με ετικέτες επώνυμων παραγωγών αλκοολούχων ποτών και υπολείμματα αγνώστου ταυτότητος υγρού που προσομοιάζει με μεθανόλη. Στον χώρο εργάζονταν ένας αλλοδαπός και ένας ημεδαπός, οι οποίοι συνελήφθησαν. Επίσης συνελήφθησαν ο ιδιοκτήτης της αποθήκης και οι οδηγοί δύο φορτηγών οχημάτων, που επέστρεφαν στην αποθήκη, μετά την παράδοση εμπορευμάτων που προέρχονταν από τον αποθηκευτικό χώρο.

Συνολικά κατασχέθηκαν: 6.900 λίτρα αιθυλικής αλκοόλης, 4.051 φιάλες αλκοολούχων ποτών, η γνησιότητα των οποίων ελέγχεται, 38.400 πλαστές ετικέτες γνωστών εταιρειών, 100 λίτρα υγρού που προσομοιάζει με μεθανόλη, εξοπλισμός αποκόλλησης και επικόλλησης ετικετών, δύο φορτηγά οχήματα με πινακίδες κυκλοφορίας Βουλγαρίας,

3. Σε αποθηκευτικό χώρο στις Αχαρνές Αττικής εντοπίστηκε παράνομο εμφιαλωτήριο αλκοολούχων ποτών.

Συνολικά κατασχέθηκαν: 1.280 λίτρα χύμα βότκα, 504 φιάλες αλκοολούχων ποτών (βότκας), η γνησιότητα των οποίων ελέγχεται, 37.900 πλαστές ετικέτες και καπάκια φιαλών γνωστών εταιρειών, 100 λίτρα αιθυλικής αλκοόλης (σε πλαστικά δοχεία των 10 λίτρων), 4 μηχανήματα (γεμίσματος, εμφιάλωσης κ.λ.π.) και κενές φιάλες γνωστών εταιρειών, κενά δοχεία 10 λίτρων με υπολείμματα αιθυλικής αλκοόλης και υλικά συσκευασίας.

Οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι ανέρχονται στο ποσό των 69.951,68 ευρώ.