Συνεδριάζει το απόγευμα το EuroWorking Group, ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας

Συνεδριάζει το απόγευμα το EuroWorking Group, ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεδριάζει το απόγευμα, μέσω τηλεδιάσκεψης, το EuroWorking Group, ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας. Πηγές του υπουργείου Οικονομικών χαρακτήριζαν καλό το κλίμα που υπάρχει.

Σύμφωνα ωστόσο με ανώτερο Ευρωπαίο αξιωματούχο από τις Βρυξέλλες, ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο ενισχυμένης επιτήρησης και μετά τη λήξη του προγράμματος.

Ο ίδιος απέρριψε το ενδεχόμενο πιστοληπτικής γραμμής στήριξης μετά το τέλος του προγράμματος, καθώς όπως είπε πως για να υπάρξει κάτι τέτοιο πρέπει κάποιος να το ζητήσει. «Η ελληνική κυβέρνηση έχει ξεκάθαρα δηλώσει ότι δεν θα κάνει αίτηση για ένα πρόγραμμα, συνεπώς δεν υπάρχει κάτι να συζητήσουμε».

Συγχρόνως ο ίδιος αξιωματούχος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα υπάρχει συμφωνία για ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης στο Eurogroup της Δευτέρας, παρόλο που μέχρι χθες δεν είχε ολοκληρωθεί η έκθεση συμμόρφωσης που αποδεικνύει ότι αυτά που ψηφίστηκαν στον ελληνικό Κοινοβούλιο είναι και αυτά που συμφωνήθηκαν με τους θεσμούς.

Μόλις ολοκληρωθεί η τρίτη αξιολόγηση, τότε θα δοθεί και το πράσινο φως για να ξεκινήσουν οι εθνικές διαδικασίες στα ευρωπαϊκά Κοινοβούλια. Στη συνέχεια ακολουθεί η έγκριση της εκταμίευσης που αναμένεται να είναι στα 6-7 δισ. ευρώ, ενώ το ποσό της πρώτης υποδόσης θα φτάσει στα ελληνικά ταμεία στα μέσα Φεβρουαρίου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή