Στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας οι συμμετοχές του Ελληνικού Δημοσίου

Στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας οι συμμετοχές του Ελληνικού Δημοσίου

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την επίσημη μεταβίβαση των συμμετοχών του Ελληνικού Δημοσίου στο δυναμικό της, κατόπιν ψήφισης του νόμου 4512/2018 ανακοίνωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσία:

«Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς η συνεργασία με τα στελέχη και τους εργαζόμενους των Δημόσιων Επιχειρήσεων για την επίτευξη των κοινών μας στόχων, με αφοσίωση, υπευθυνότητα και αποτελεσματικότητα, που θα γίνει στη βάση κοινών αξιών και αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα των Δημοσίων Επιχειρήσεων για την στήριξη της οικονομικής ανάκαμψης, αλλά και την ανάγκη καλύτερης ανταπόκρισης στις ανάγκες ενός απαιτητικού οικονομικού περιβάλλοντος, βελτιώνοντας παράλληλα τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες και τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Σκοπός της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας είναι να συγκεντρώσει κάτω από μια ενιαία δομή τα περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου, συμπεριλαμβανομένων και συμμετοχών σε στρατηγικής σημασίας Δημόσιες Επιχειρήσεις, και να προωθήσει νέα πρότυπα, αξιοποιώντας όλες τις ευκαιρίες της σύγχρονης εποχής, που θα οδηγήσουν στην αναμόρφωση του πλαισίου διαχείρισης προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος.

Οι στόχοι μας είναι υψηλοί και απαιτούν συλλογική προσπάθεια. Απαιτούν διαφάνεια, αξιοκρατία, ανάληψη ευθύνης, μακρόπνοο στρατηγικό σχεδιασμό, εξωστρέφεια και ανοικτή επικοινωνία για να εδραιώσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης. Θα δουλέψουμε για την επίτευξη των στόχων μας με αίσθημα ευθύνης και με πλήρη επίγνωση των μεγάλων απαιτήσεων και προκλήσεων που προέκυψαν από τη δύσκολη περίοδο της δημοσιονομικής κρίσης.

Στο τέλος αυτής της μακράς διαδρομής, και όταν σταδιακά θα έχουμε υλοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, θα έχουμε συμβάλει στην επιτυχία του μετασχηματισμού του πιο νευραλγικού τομέα της ελληνικής οικονομίας: των Δημόσιων Επιχειρήσεων που επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την οικονομία και είναι κομβικής σημασίας προκειμένου η χώρα να μπορέσει να αξιοποιήσει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και τον εθνικό της πλούτο.»

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή