ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προϋπόθεση για την εκταμίευση η πρόοδος στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

proypothesi-gia-tin-ektamieysi-i-proodos-stoys-ilektronikoys-pleistiriasmoys-2228998

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Επιπρόσθετη προϋπόθεση για την εκταμίευση της υποδόσης του 1 δισ. ευρώ από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης ESM στα ελληνικά ταμεία αποτελεί η πρόοδος της αποτελεσματικότητας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

«Η θετική αξιολόγηση είναι επιπρόσθετη προϋπόθεση», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην έκθεση συμμόρφωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που έχει στα χέρια της η «Κ», επιβεβαιώνοντας πλήρως σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας.

proypothesi-gia-tin-ektamieysi-i-proodos-stoys-ilektronikoys-pleistiriasmoys0

Οπως αναφέρεται σε άλλο σημείο της έκθεσης, θα πρέπει οι τράπεζες, για να φτάσουν τους στόχους τους, για το 2017 να αναδιαρθρώσουν αυξημένο αριθμό δανείων, επηρεάζοντας την δανειοδοτική τους ικανότητα.

Στο ίδιο έγγραφο, σημειώνεται πως οι ελληνικές αρχές μπορεί να χρειαστεί να επισπεύσουν κατά έναν χρόνο την εφαρμογή των φορολογικών μέτρων που είχαν συμφωνηθεί να ισχύσουν από το 2020 για το 2019 (η μείωση του αφορολόγητου ορίου), αν από κοινού ΔΝΤ και ευρωπαϊκοί θεσμοί, θεωρήσουν ότι ο στόχος επίτευξης 3,5% πρωτογενούς πλεονάσματος το 2019 δεν θα είναι εφικτός.

«Αν χρειαστεί, η Ελλάδα θα υιοθετήσει νομοθεσία σε συμφωνία με τους θεσμούς για να επιτευχθεί ο δημοσιονομικός στόχος με έναν τρόπο που θα είναι θετικός για την ανάπτυξη», αναφέρεται χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με την έκθεση, το κατά πόσο θα παρθούν περαιτέρω μέτρα το 2019,  θα αποφασιστεί τον Μάιο του 2018.