Ξεκινούν οι έλεγχοι για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα

Ξεκινούν οι έλεγχοι για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε διασταυρώσεις στοιχείων με στόχο να εντοπιστούν τα χιλιάδες ανασφάλιστα αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες που κυκλοφορούν στους δρόμους αναμένεται να προχωρήσει μέσα στις επόμενες ημέρες η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

«Ολα είναι έτοιμα, όπως μας ενημέρωσαν από την ΑΑΔΕ και σε λίγες ημέρες ξεκινά ο έλεγχος, ο οποίος θα γίνεται τουλάχιστον δύο φορές τον χρόνο», ανέφερε ο πρόεδρος της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος κ. Δημήτρης Μαζαράκης, μιλώντας σε εκδήλωση της Ενωσης για τον κλάδο αυτοκινήτου. Ο κ. Μαζαράκης επεσήμανε ότι είναι ανάγκη να σταματήσει το φαινόμενο, 6 εκατομμύρια ασφαλιζόμενοι να πληρώνουν για τους 600.000 ανασφάλιστους και σημείωσε ότι η Ενωση έχει θέσει ως στόχο τη ριζική λύση του προβλήματος επιβίωσης του επικουρικού κεφαλαίου.

Οι ιδιοκτήτες των ανασφάλιστων οχημάτων κινδυνεύουν με πρόστιμα 100 έως 250 ευρώ, με αφαίρεση διπλώματος οδήγησης και άδειας κυκλοφορίας, αλλά και με ποινικές κυρώσεις. Μιλώντας στην ημερίδα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Αυτοκινήτου της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος και πρόεδρος του Συστήματος Φιλικού Διακανονισμού, κ. Δημήτρης Ζορμπάς, σημείωσε ότι ο στόλος των ασφαλισθέντων οχημάτων μειώθηκε κατά περίπου 250.000 σε σχέση με το υψηλό που είχε φτάσει τον Ιούνιο του 2017, όταν η ΑΑΔΕ «έτρεξε» πρώτη φορά την εφαρμογή για τον έλεγχο των ανασφάλιστων. Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, ο στόλος των ασφαλισμένων οχημάτων μειώθηκε στα τέλη Ιανουαρίου 2018 κάτω από τα 6 εκατομμύρια, όταν το καλοκαίρι του 2017 ο αριθμός των ασφαλισμένων έφτασε στα 6,2 εκατομμύρια, που είναι και το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών. Η αύξηση των ανασφάλιστων συνδέεται με τη χαλάρωση των ελέγχων και τη μη επιβολή ουσιαστικά των προστίμων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή