Αναθεώρηση του ν. Κατσέλη και αντικειμενικές αξίες κρίσιμες για την 4η αξιολόγηση

Αναθεώρηση του ν. Κατσέλη και αντικειμενικές αξίες κρίσιμες για την 4η αξιολόγηση

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την συμφωνία για αποστολή εκθέσεων με τις θέσεις της κυβέρνησης πάνω στα βασικά θέματα της 4ης αξιολόγησης έκλεισε χθες στο Χίλτον ο πρώτος γύρος  των σχετικών διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς.

Μεταξύ των θεμάτων για τα οποία θα αποσταλούν εκθέσεις είναι η αναθεώρηση του νόμου Κατσέλη/Σταθάκη, η αντιμετώπιση των εμποδίων στη λειτουργία του εξωδικαστικού μηχανισμού, η στελέχωση της νέας αρχής που θα υπάγεται στον υπουργό Οικονομικών για τις εισαγγελικές παραγγελίες, αλλά και η πρόοδος των ιδιωτικοποιήσεων και ορισμένα θέματα αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας.

Κρίσιμη εκκρεμότητα παραμένει η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων, καθώς ο χρόνος πιέζει και αυτή τη φορά, όπως εξήγησε η πηγή, δεν υπάρχει δυνατότητα αναβολής, αφού θα ειναι η τελευταία αξιολόγηση.

Το ίδιο ανώτατο στέλεχος εξέφρασε την εκτίμηση ότι το θέμα της απαίτησης του ΔΝΤ για επίσπευση από το 2019 της μείωσης του αφορολογήτου, μαζί με τη μείωση των συντάξεων,  θα κριθεί αφού γίνουν γνωστά τα στοιχεία για την πορεία του ΑΕΠ το Α' τρίμηνο του 2018, δηλαδή τον Μάιο. Επίσης, επανέλαβε οτι ο στόχος ειναι να υπάρξει  πλήρης συμφωνία, μαζί με το χρέος, ως το Eurogroup της 21ης Ιουνίου.

Εν τω μεταξύ σήμερα συνεδριάζει το EuroWorking Group οπου αναμένεται να παρουσιαστεί η μέχρι σήμερα εργασία της τεχνικής ομάδας για την ελάφρυνση του χρέους.

Για την εκταμίευση της δόσης η ανώτατη πηγή είπε οτι οι θεσμοί εξέτασαν τα στοιχεία για τους πλειστηριασμούς, αλλά δεν αναμένεται να ειναι σήμερα έτοιμη η έκθεση συμμόρφωσης. Ο στόχος ειναι το Εurogroup της 12ης Μαρτίου, για την υποδόση των  5,7 δισ ευρώ, ενώ θα ακολουθήσει άλλη μία του 1 δισ ευρώ τον Απρίλιο. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή