Ευρωπαϊκές πηγές: «Οχι» από τις Βρυξέλλες σε σενάρια για αναβολή μειώσης των συντάξεων

Ευρωπαϊκές πηγές: «Οχι» από τις Βρυξέλλες σε σενάρια για αναβολή μειώσης των συντάξεων

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντίθετες επιμένουν να είναι οι Βρυξέλλες, σύμφωνα με πληροφορίες από ευρωπαϊκές πηγές, σε ιδέες που κυκλοφορούν στα κυβερνητικά κλιμάκια για μετάθεση για αργότερα ή και μη εφαρμογή των μειώσεων των συντάξεων που έχουν ήδη θεσμοθετηθεί για να εφαρμοστούν την 1/1/2019. Ειναι σημαντικό να μείνουν όλες οι πλευρές στο σχέδιο, μετέδιδαν οι πηγές προειδοποιώντας ότι αν αρχίσει να ξηλώνεται το πουλόβερ από τη μια πλευρά θα αρχίσει να το κάνει κάποιος άλλος και από την άλλη με άγνωστα αποτελέσματα.

Αυτή τη στιγμή  όχι μόνο δεν προβλέπεται αναβολή της μείωσης των συντάξεων, αλλά είναι ανοιχτό να εφαρμοστεί νωρίτερα, από 1/1/2019 και η μείωση του αφορολόγητου, αν το προτείνει το  ΔΝΤ. Οι ευρωπαϊκές πηγές εκτιμούσαν ότι η απόφαση θα ληφθεί το Μάιο, αφού γίνουν γνωστά τα στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού το 2017.

Οι ίδιες πηγές σημείωσαν με ικανοποίηση τις επανειλημμένες αναφορές χθες του πρωθυπουργού στη μη αντιστροφή των μεταρρυθμίσεων. Διευκρίνισαν, ωστόσο, ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού είναι κάτι που θα μπορεί να αποφασίσει η κυβέρνηση, θα έρθει κάποια στιγμή, αλλά πρέπει να γίνει αφού εξασφαλιστεί ότι δεν πλήττει την ανταγωνιστικότητα της χώρας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή