Συνάντηση Αχτσιόγλου με ΣΕΒ

Συνάντηση Αχτσιόγλου με ΣΕΒ

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) συνεχίστηκε χθες ο κύκλος διερευνητικών συναντήσεων της υπουργού Εργασίας Εφης Αχτσιόγλου στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η κυβέρνηση κατά την τέταρτη αξιολόγηση.

Τα θέματα που τέθηκαν επί τάπητος ήταν η επεκτασιμότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η λειτουργία του θεσμού της Διαιτησίας καθώς και η αλλαγή της αρχιτεκτονικής του προστίμου για την αδήλωτη εργασία.

Ο ΣΕΒ, σύμφωνα με πληροφορίες, επανέλαβε τις θέσεις που δημόσια έχει εκφράσει, υπέρ της διατήρησης του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου αναφορικά με τον τρόπο καθορισμού του ύψους των μισθών στην Ελλάδα. Μάλιστα, έχει ζητήσει να μη δεσμεύουν οι αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς τις συλλογικές διαπραγματεύσεις σε επίπεδο επιχειρήσεων και κλάδων.

Ο Σύνδεσμος έχει επισημάνει ότι αυτό θα πρέπει να ισχύει όχι μόνο στο πλαίσιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων αλλά και κατά τη διαδικασία μεσολάβησης από τον ΟΜΕΔ. Για τον οποίο, άλλωστε, ζητεί ένα νέο σύστημα μεσολάβησης καθώς επιμένει πως παρά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) η λειτουργία του Οργανισμού όπως ισχύει, είναι αντίθετη με τις διεθνείς συμβάσεις εργασίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή