Επιταχύνεται ο ρυθμός των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών

Επιταχύνεται ο ρυθμός των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι πλειστηριασμοί ακινήτων μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας e-auction, στην οποία χθες είχαν αναγγελθεί 340 πλειστηριασμοί. Από αυτούς, σύμφωνα με πληροφορίες, πραγματοποιήθηκαν τελικώς 280, ενώ 46 ανεστάλησαν και άλλοι 3 διεκόπησαν με δικαστική απόφαση. Στην ηλεκτρονική πλατφόρμα αναγγέλλονται καθημερινά περί τους 150 νέους πλειστηριασμούς και ήδη ημερομηνία για την πραγματοποίησή τους έχουν λάβει 3.550 πλειστηριασμοί από 1.340 που ήταν ο αντίστοιχος αριθμός πριν από έναν περίπου μήνα, και συγκεκριμένα στις 12 Φεβρουαρίου.

Αμείωτης έντασης είναι την ίδια στιγμή και τα επεισόδια που σημειώνονται κάθε Τετάρτη, ημέρα πραγματοποίησης των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, από πολιτικά κόμματα και ομάδες που αντιδρούν στα μέτρα των αναγκαστικών εκτελέσεων. Με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, ο Σύλλογος των Συμβολαιογράφων κάνει λόγο για κλίμα έντασης που επιχειρείται να καλλιεργηθεί από μέλη των συλλογικοτήτων, ενώ σημειώνει ότι τα στοιχεία που δημοσιοποιούνται από τους διοργανωτές των διαδηλώσεων δεν είναι πλήρη και αποσκοπούν να δημιουργήσουν λανθασμένες εντυπώσεις.

Οπως προκύπτει από τα στοιχεία που αναρτώνται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα, τα ακίνητα που βγαίνουν σε πλειστηριασμό συνδέονται κατά κύριο λόγο με μεγάλες οφειλές από επιχειρηματικά δάνεια και, σύμφωνα με τις τράπεζες αλλά και τα στοιχεία των συμβολαιογράφων, δεν αφορούν την πρώτη κατοικία των δανειοληπτών. Αυτό προκύπτει και από χθεσινή ανακοίνωση του Συλλόγου των Συμβολαιογράφων, στην οποία σημειώνεται ότι οι πλειστηριασμοί που είχαν προγραμματιστεί να διεξαχθούν χθες σε συμβολαιογράφο στην περιοχή της οδού Σόλωνος αφορούν οφειλές από επιχειρηματικά δάνεια άνω των 200.000 ευρώ – και συγκεκριμένα 800.000, 420.000, 222.000 και 225.000 ευρώ. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «ένας και μόνο πλειστηριασμός αφορά οίκημα, το οποίο βρίσκεται στον Κορυδαλλό και δεν είναι η πρώτη κατοικία του οφειλέτη, ο οποίος διαμένει στη Βούλα Αττικής. Οι υπόλοιποι τρεις πλειστηριασμοί αφορούν υπόγεια κτίσματα και αγροτεμάχια, τα οποία επίσης δεν αποτελούν πρώτη κατοικία των οφειλετών». Αντιστοίχως, σύμφωνα με άλλη ανακοίνωση του συλλόγου, ο μοναδικός πλειστηριασμός που διεξήχθη σε συμβολαιογραφείο της περιοχής των Εξαρχείων «αφορά ακίνητο που βρίσκεται στη Βούλα Αττικής για οφειλή που έχει προκύψει από επιχειρηματικό δάνειο ύψους 450.000 ευρώ. Δεν αφορά πρώτη κατοικία και ο ιδιοκτήτης –οφειλέτης– επιχειρηματίας δεν διαμένει στον εν λόγω χώρο, ο οποίος και είναι μισθωμένος».

Κατά τα χθεσινά επεισόδια που έγιναν μεταξύ αστυνομικών και μελών της ΛΑΕ και του ΕΠΑΜ έξω από συμβολαιογραφείο στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Ακαδημίας, στο κέντρο της Αθήνας, είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη τριών ατόμων που είχαν προσαχθεί νωρίτερα μαζί με άλλα δύο άτομα, μέλη της ΛΑΕ, ενώ έρευνα γίνεται για την ταυτοποίηση και άλλων συμμετεχόντων. Οι συγκεντρωμένοι προσπάθησαν να εισέλθουν στο συμβολαιογραφείο προκειμένου να εμποδίσουν τους πλειστηριασμούς και οι αστυνομικοί τούς απώθησαν με κλομπ και χημικά. Ακολούθησαν μάχες σώμα με σώμα και από τα επεισόδια τραυματίστηκαν πέντε άτομα, ανάμεσά τους ένας φωτορεπόρτερ. Σχηματίζεται δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή