Εκτός Μητρώου κινδυνεύουν να μείνουν συνεταιρισμοί με τζίρο κάτω των 30.000 ευρώ στην τριετία

Εκτός Μητρώου κινδυνεύουν να μείνουν συνεταιρισμοί με τζίρο κάτω των 30.000 ευρώ στην τριετία

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να παραμείνουν εκτός Μητρώου κινδυνεύουν οι αγροτικοί συνεταιρισμοί, των οποίων ο κύκλος εργασιών τους σε βάθος τριετίας, δεν ξεπερνά τα 30.000 ευρώ, σύμφωνα με τροποποιητική απόφαση που υπεγράφη από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλη Αποστόλου.

Σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση, το παραπάνω ποσό, μειώνεται στις 10.000 ευρώ σε ότι έχει να κάνει με τους γυναικείους συνεταιρισμούς, τους συνεταιρισμούς βιολογικών προϊόντων, τους συνεταιρισμούς σε νησιά εκτός Κρήτης και Εύβοιας όπως και για τους συνεταιρισμούς σε ορεινές περιοχές.

Εκτός κινδυνεύουν να μείνουν και οι συνεταιριστικές οργανώσεις (ΑΣ, ΚΑΣ, ΚΕΑΣ, ΑνΣ, ΕΑνΣ και ΑΕΣ) όταν δεν υποβάλλουν οικονομικές καταστάσεις τριών συνεχόμενων διαχειριστικών χρήσεων, για έξι μήνες.

Επίσης, σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια «οι διαγραφόμενοι, εφόσον δεν συμφωνούν με την απόφαση διαγραφής, έχουν δικαίωμα ένστασης, ενώπιον του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εντός προθεσμίας ενός μηνός από τη γνωστοποίηση της πράξης της αρμόδιας αρχής» και στη συνέχεια «ο υπουργός αποφαίνεται επί της ενστάσεως εντός προθεσμίας τριάντα (30) ημερών».

Τέλος, υπογραμμίζεται πως «οι ΑΣ αν δεν τροποποιήσουν το καταστατικό τους σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.4384/2016 μέχρι 26 Απριλίου 2017 διαγράφονται από το Μητρώο» ενώ «οι Διεπαγγελματικές Οργανώσεις που έχουν εγγραφεί στο Μητρώο του ν.4015/2011 δεν εμπίπτουν στις διατάξεις της παρούσας απόφασης και δεν υποχρεούνται να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία εγγραφής τους».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT