Μετ’ εμποδίων οι αιτήσεις για το «Εξοικονομώ»

Μετ’ εμποδίων οι αιτήσεις για το «Εξοικονομώ»

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετ’ εμποδίων συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ». Χθες, το σύστημα άρχισε να δέχεται αιτήσεις για τις Περιφέρειες Αττικής και Νοτίου Αιγαίου και, σύμφωνα με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, εξακολουθούν να υπάρχουν προβλήματα. Οπως επισήμανε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, «τα προβλήματα με τη διαθεσιμότητα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του νέου “Εξοικονομώ” και οι τεχνικές δυσκολίες στις επιβεβαιώσεις στοιχείων και ολοκλήρωσης των αιτήσεων συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα, όπως πληροφορούν το ΤΕΕ δεκάδες μηχανικοί που προσπαθούν από (σ.σ.: χθες) το πρωί να εξυπηρετήσουν τους πελάτες-εντολείς τους. Εφιστώ την προσοχή στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο ζήτημα της ένταξης στο πρόγραμμα όσων προσπαθούν και δεν μπορούν να ολοκληρώσουν την ένταξή τους. Μπορεί να υπάρξει ζήτημα νομιμότητας για όσους δεν καταφέρουν να ενταχθούν λόγω αδυναμιών του συστήματος».

«Κολλάει» το σύστημα

Οπως σημειώνει ο πρόεδρος του ΤΕΕ, κάποιοι ξεκινούν τη συμπλήρωση της αίτησης, αλλά «κολλάει» το σύστημα, ενώ κάποιοι άλλοι εξυπηρετούνται κανονικά. «Κάναμε δεκάδες προτάσεις για την καλύτερη και αρτιότερη οργάνωση της διαδικασίας αλλά δεν εισακούστηκαν. Στο σημείο που έχει φτάσει το πρόγραμμα, η μόνη λύση, πλέον, που διασφαλίζει τουλάχιστον τη νομιμότητα, είναι να ενταχθούν όλοι όσοι ξεκινήσουν την αίτησή τους εντός της προθεσμίας. Και κάτι ακόμη: τα πληροφοριακά συστήματα του Δημοσίου πρέπει να δημιουργούνται για να εξυπηρετούν τους χρήστες και τους πολίτες γενικά. Είναι απαράδεκτο, εν έτει 2018, αυτό που επιτυγχάνεται με ένα πληροφοριακό σύστημα να είναι η επαγγελματική εξουθένωση των μηχανικών, η διακινδύνευση της επαγγελματικής τους αξιοπρέπειας και η ταλαιπωρία, εν γένει, των πολιτών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή