Μαξίμου για έκθεση ΔΝΤ: Δεν υπάρχει θέμα νέων μέτρων

Μαξίμου για έκθεση ΔΝΤ: Δεν υπάρχει θέμα νέων μέτρων

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε αφορμή την έκθεση του ΔΝΤ για τις δημοσιονομικές προοπτικές (Fiscal Monitor), κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα νέων μέτρων, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει τη διαδικασία εξόδου από το πρόγραμμα και την επιτροπεία.

«Επειδή γνωστά ΜΜΕ εξακολουθούν να βλέπουν στον ύπνο τους νέα μέτρα και ιστορίες καταστροφής, ενημερώνουμε ότι δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Η εκτίμηση του ΔΝΤ για πλεόνασμα 2,9% για το 2018 είναι αναθεωρημένη προς τα πάνω σε σχέση με το στόχο 2,2%, ο οποίος έχει εγκριθεί από το Ταμείο το περασμένο καλοκαίρι, τονίζουν, προσθέτοντας ότι «γι’ αυτό εξάλλου δεν τέθηκε θέμα μέτρων και κατά την τρίτη αξιολόγηση».

Επιπλέον, οι πηγές επανέλαβαν την κυβερνητική θέση ότι «οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ υπήρξαν διαχρονικά ανακριβείς και τα τελευταία τρία χρόνια αποδεδείχθηκαν πολύ κατώτερες από τα πραγματικά αποτελέσματα».

«Κανένας λόγος ανησυχίας λοιπόν. Η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει την διαδικασία της εξόδου, από το Πρόγραμμα και την επιτροπεία, όπως εξάλλου είμαστε βέβαιοι ότι επιθυμούν όλοι…», κατέληξαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή