Στη Ρόδο ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ για την επένδυση στην Αφάντου και τη μαρίνα

Στη Ρόδο ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ για την επένδυση στην Αφάντου και τη μαρίνα

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H απεμπλοκή της αποκρατικοποίησης του ακινήτου που βρίσκεται στην Αφάντου, η αξιοποίηση της μαρίνας στο Μανδράκι και της νέας αγοράς στη Ρόδο βρέθηκαν στο επίκεντρο επαφών που είχε ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ Αρης Ξενόφος στη Ρόδο. Ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ μετέβη χθες στο νησί προκειμένου να επισκεφθεί δύο περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού Δημοσίου που έχουν περιέλθει στη δικαιοδοσία του ΤΑΙΠΕΔ για αξιοποίηση. Πρόκειται για το ακίνητο στην Αφάντου, που η αξιοποίησή του έχει κολλήσει από την άνοιξη του 2015, και τη μαρίνα Ρόδου, η αξιοποίηση της οποίας δεν έχει ξεκινήσει ακόμη.

Αναφορικά με το ακίνητο της Αφάντου (βόρειο και νότιο τμήμα) ήδη διενεργούνται οι έρευνες από τις αρχαιολογικές υπηρεσίες, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Στόχος είναι να διακριβωθεί η ύπαρξη ή όχι αρχαιοτήτων. Στην πρώτη περίπτωση, βάσει του μνημονίου που έχει υπογραφεί μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και προτιμητέων επενδυτών (M.A. Angeliades Inc. και Aegean Sun Investments), τον πρώτο λόγο θα έχουν οι αρχαιολόγοι. Στη δεύτερη περίπτωση, που δεν θα βρεθούν αρχαιότητες, τον πρώτο λόγο θα έχουν οι μηχανικοί των δύο προτιμητέων επενδυτών.

Εκτός της Αφάντου, το ΤΑΙΠΕΔ εξετάζει τις δυνατότητες αξιοποίησης της μαρίνας στο Μανδράκι, ενώ συζητήθηκαν τα περιθώρια παράλληλης ανάπτυξης της νέας αγοράς Ρόδου. Ο επικεφαλής του ταμείου εξέφρασε τη δέσμευση του ΤΑΙΠΕΔ να παράσχει κάθε δυνατή τεχνική βοήθεια στον Δήμο Ρόδου, ώστε τέτοιου είδους αναπτυξιακά έργα να προσδώσουν προστιθέμενη αξία στην περιοχή. «Ξεκλειδώνουμε επενδύσεις και διαγωνιστικές διαδικασίες που χρόνιζαν, όπως είναι χαρακτηριστικά οι ιαματικές πηγές Κύθνου, τα περιφερειακά λιμάνια και στην Ρόδο η Αφάντου και η μαρίνα στο Μανδράκι», είπε ο κ Ξενόφος. Ο κ. Ξενόφος στη συνάντησή του με τον δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδάκο, συζήτησε ακόμη τις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στην περιφέρεια και ιδιαίτερα στη νησιωτική Ελλάδα, στο πλαίσιο και της περαιτέρω τουριστικής ανάπτυξης της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή