Με τηλεδιάσκεψη θα εγκρίνει το Δ.Σ. της ΔΕΗ την πώληση των λιγνιτικών μονάδων

Με τηλεδιάσκεψη θα εγκρίνει το Δ.Σ. της ΔΕΗ την πώληση των λιγνιτικών μονάδων

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την προσεχή Δευτέρα και μέσω τηλεδιάσκεψης θα πραγματοποιηθεί τελικά το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ, προκειμένου να εγκρίνει κρίσιμα θέματα για την υλοποίηση του σχεδίου αποεπένδυσης. Η προγραμματισμένη για χθες συνεδρίαση αναβλήθηκε, αφού συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ από το προηγούμενο βράδυ είχαν καταλάβει την αίθουσα συνεδριάσεων στα κεντρικά γραφεία της επιχείρησης, εμποδίζοντας την είσοδο στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης που καλείτο να εγκρίνει το διοικητικό συμβούλιο χθες και μετατίθενται πλέον για τη Δευτέρα, ήταν η έγκριση των συμβούλων για τις διαδικασίες απόσχισης και ιδιωτικοποίησης των μονάδων Φλώρινας και Μεγαλόπολης, καθώς και η απόφαση για σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης για την επικύρωση της απόσχισης στις 26 Ιουνίου. Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά τους συμβούλους, η PricewaterhouseCoopers έχει επιλεγεί για την απόσχιση, η HSBC ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος, η Piper UK LPC ως νομικός σύμβουλος, η εταιρεία ΣΟΛ για το έργο του φορολογικού ελέγχου και η KPMG στον ρόλο του επιβλέποντος τη διαδικασία για λογαριασμό της DGcomp (θεματοφύλακας).

Επιπλέον, το διοικητικό συμβούλιο αναμενόταν να εγκρίνει σήμερα τα βήματα για την υλοποίηση του σχεδίου αποεπένδυσης. Η εισήγηση της διοίκησης προβλέπει συγκεκριμένα, έγκριση των σχεδίων απόσχισης των μονάδων στις 23 Μαΐου και σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης για την επικύρωσή του στις 26 Ιουνίου. Στις 25 Μαΐου θα δημοσιευθούν στο ΓΕΜΗ οι όροι απόσχισης και πρόσκλησης της γενικής συνέλευσης και στις 31 Μαΐου θα δημοσιευθεί η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που θα σηματοδοτήσει και την επίσημη έναρξη του διαγωνισμού. Στις 26 Ιουνίου θα ληφθεί η απόφαση της γενικής συνέλευσης που θα εγκρίνει το σχέδιο σύμβασης της απόσχισης, τα καταστατικά και τα διοικητικά συμβούλια των νέων εταιρειών και στις 28 Ιουνίου θα υπογραφεί η συμβολαιογραφική πράξη της απόσχισης και των καταστατικών. Στις 29 Ιουνίου θα υποβληθούν στο υπουργείο Ανάπτυξης τα σχετικά έγγραφα και στις 30 Ιουνίου θα εγκριθεί από το ΓΕΜΗ η ίδρυση των νέων εταιρειών.

Στόχος της διοίκησης της ΔΕΗ είναι η ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης εντός του συμφωνηθέντος με τους θεσμούς χρονοδιαγράμματος, δηλαδή μέχρι το τέλος του έτους.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ αντιδρούν στην πώληση των λιγνιτικών μονάδων και παρά την απόφαση για παύση των απεργιακών κινητοποιήσεων, έχουν δηλώσει ότι θα επιχειρήσουν να αποτρέψουν με κάθε τρόπο την πώληση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή