Εργαλείο ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα προτείνει η Κομισιόν

Εργαλείο ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα προτείνει η Κομισιόν

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εργαλείο «ενισχυμένης εποπτείας» για τη μεταμνημονιακή παρακολούθηση της ελληνικής οικονομίας προσανατολίζεται η Κομισιόν, όπως πιστοποιεί η απολογιστική επιστολή του επικεφαλής του Eurogroup Μ. Σεντένο για την πρόσφατη συνεδρίαση του Οργάνου στη Σόφια

Συγκεκριμένα στην επιστολή του κ. Σεντένο αναφέρεται ότι «το Eurogroup έλαβε υπόψη του το λεγόμενο εργαλείο ‘ενισχυμένης εποπτείας όπως αυτό προτάθηκε από την Κομισιόν’».

Ο επικεφαλής του Eurogroup επιβεβαιώνει στην ίδια επιστολή, την οποία δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα, ότι ο στόχος που έχουν θέσει οι θεσμοί και η Αθήνα είναι να υπάρξει συμφωνία σε επίπεδο τεχνικών αποστολών (Staff Level Agreement) έως το επόμενο Eurogroup στις 24 Μαΐου.

Μνημονεύει επίσης ότι έγινε παρουσίαση του αναπτυξιακού προγράμματος της χώρας από τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας, αλλά και το ότι συζητήθηκε η μελλοντική παρακολούθηση του προγράμματος.

«Πραγματοποιήσαμε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με ορισμένα βασικά στοιχεία για να υποστηρίξουμε την επιτυχή έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα. Ο Έλληνας Υπουργός παρουσίασε την αναπτυξιακή στρατηγική της Ελλάδας για τα επόμενα χρόνια, η οποία στοχεύει στην ενίσχυση την αναπτυξιακή δυναμική της Ελλάδας και στην ενίσχυση του επενδυτικού κλίματος» σημειώνεται στην επιστολή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή