Το 50% της «Προοπτικής» εξαγόρασε ο Ομιλος Αττικών Εκδόσεων

Το 50% της «Προοπτικής» εξαγόρασε ο Ομιλος Αττικών Εκδόσεων

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εξαγορά του 50% των μετοχών της Προοπτική ΑΕ προχώρησε ο όμιλος των Αττικών Εκδόσεων. Η Προοπτική κατέχει σήμερα ηγετική θέση στη διανομή κινηματογραφικών ταινιών, με μερίδιο αγοράς που ξεπερνά το 30%, ενώ εκπροσωπεί αποκλειστικά στην Ελλάδα τις εταιρείες Disney και Columbia. Σε ετήσια βάση, η Προοπτική διανέμει ταινίες που παρουσιάζουν σημαντική εισπρακτική επιτυχία όπως «Ο βράχος», «Περλ Χάρμπορ», «Εριν Μπρόκοβιτς», κλπ. Η εταιρεία δραστηριοποιείται, επίσης, στον τομέα της διανομής και εμπορίας video και ψηφιακών δίσκων (DVD), εκπροσωπώντας αποκλειστικά τις αμερικανικές επιχειρήσεις Columbia και Universal, ενώ κατέχει δεσπόζουσα θέση στην εκμετάλλευση τηλεοπτικών δικαιωμάτων ταινιών στην ελεύθερη και ψηφιακή τηλεόραση.

Ο πρόεδρος του ομίλου των Αττικών Εκδόσεων κ. Θεοχάρης Φιλιππόπουλος καταλαμβάνει την ίδια θέση στην Προοπτική, ενώ στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της τελευταίας θα παραμείνει ο κ. Παντελής Μητρόπουλος. Με τη συγκεκριμένη συμφωνία, η Προοπτική αποκτά ένα σημαντικό σύμμαχο στο χώρο της επικοινωνίας και ο όμιλος των Αττικών Εκδόσεων πραγματοποιεί την πρώτη κίνηση στην αγορά ψυχαγωγίας καθώς και τη μετάβασή του σε «προμηθευτή περιεχομένου» (content provider) στην ψηφιακή και δορυφορική τηλεόραση. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της διοίκησης των Αττικών Εκδόσεων, η Προοπτική ΑΕ θα συνεισφέρει στον όμιλο ετήσιο κύκλο περί τα πέντε δισ. δραχμές για την τρέχουσα χρήση.

Οσον αφορά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για τα κτήματα Καμπά, η διοίκηση του ομίλου υποστήριξε ότι πρόκειται να εκδοθεί στις αρχές του Φθινοπώρου. Ομως δεν πρόκειται να ξεκινήσει η ανάπτυξη των συγκεκριμένων ακινήτων πριν από τις αρχές του επόμενου έτους, ακόμα και στην περίπτωση που επιλυθούν οι δικαστικές εκκρεμότητες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή