Γερμανία και ΔΝΤ σκληραίνουν τη στάση τους για το ελληνικό χρέος

Γερμανία και ΔΝΤ σκληραίνουν τη στάση τους για το ελληνικό χρέος

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τόσο η Γερμανία όσο και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σκληραίνουν τη στάση τους στο ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της «Κ» στις Βρυξέλλες, Ελένη Βαρβιτσιώτη, στο Washington Group, όπου και συζητήθηκε το θέμα, η Γερμανία εξέφρασε την απαίτηση να δημιουργηθεί ρυθμιστικό πλαίσιο, προκειμένου κάθε αίτημα περαιτέρω ελάφρυνσης του χρέους να περνάει για έγκριση από το γερμανικό κοινοβούλιο.

Από την πλευρά του, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, διά του εκπροσώπου του, Πολ Τόμσεν, ανέφερε ότι οι συγκεκριμένοι όροι που διατυπώνει η Γερμανία δεν είναι δυνατόν να γίνουν αποδεκτοί από το Ταμείο, με το ενδεχόμενο να μην συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα να γίνεται πλέον ορατό.

Σε μία τέτοια περίπτωση, οι επιπτώσεις, τόσο ως προς το μέγεθος της ελάφρυνσης του χρέους όσο και ως προς το τρόπο που θα αντιμετωπίσουν την Ελλάδα οι αγορές, αναμένεται να είναι σημαντικές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή