Επτά σχήματα για Εγνατία και οκτώ για μαρίνα Αλίμου

Επτά σχήματα για Εγνατία και οκτώ για μαρίνα Αλίμου

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ σε συνεδρίασή του την Τετάρτη προεπέλεξε τα επενδυτικά σχήματα που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής στη β΄ φάση των διαγωνισμών για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης της Εγνατίας Οδού και της μαρίνας Αλίμου.

Ειδικότερα κατόπιν της αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων από τους συμβούλους του διαγωνισμού προέκρινε επτά επενδυτικά σχήματα που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής για την επόμενη φάση του διαγωνισμού για την Εγνατία Οδό. Αυτά είναι η ANAS International Enterprise S.p.A., η Freyja Holdings (Macquarie European Infrastructure Fund), η κοινοπραξία της Roadis Transportation Holding με την «Ακτωρ Παραχωρήσεις», η κοινοπραξία της Sichuan Communications Investment Group με την Damco Energy, η κοινοπραξία των Vinci Highways και Vinci Concessions με τη «Μυτιληναίος», η κοινοπραξία της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με την Egis Projects και η Δίολκος Κατασκευαστική ΑΤΕ.

Επίσης το ΤΑΙΠΕΔ, κατόπιν σχετικής αξιολόγησης, προέκρινε οκτώ επενδυτικά σχήματα στην επόμενη φάση του διαγωνισμού για την παραχώρηση της μαρίνας του Αλίμου. Ετσι, στη φάση που θα ολοκληρωθεί με την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών περνούν η κοινοπραξία Lamda Dogus, που ελέγχει και τη μαρίνα του Φλοίσβου, η κοινοπραξία της Port Ad hoc SAS με την Dream Yacht Mediteranee και την J&P Αβαξ, η Αβιαρεπς, η κοινοπραξία της «Ακτωρ Παραχωρήσεις» με την TEK ART του ομίλου Koc, η ΑΤΕΣΕ, η Intrakat, η Κάσος Κτηματική και η Πόρτο Καρράς.

Τα προεπιλεγέντα επενδυτικά σχήματα τόσο για την Εγνατία όσο και για τη μαρίνα Αλίμου, αφού υπογράψουν τη σχετική συμφωνία εμπιστευτικότητας, θα λάβουν τα τεύχη της β΄ φάσης των σχετικών διαγωνισμών (υποβολή δεσμευτικών προσφορών) και θα αποκτήσουν πρόσβαση στον εικονικό χώρο δεδομένων (Virtual Data Room-VDR), όπου θα έχουν αναρτηθεί στοιχεία και πληροφορίες σχετικά με τα υπό παραχώρηση περιουσιακά στοιχεία και τη διαγωνιστική διαδικασία. Επίσης, το Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ κήρυξε άγονο τον διαγωνισμό για την αξιοποίηση της μαρίνας της Πύλου, καθώς κανένα επενδυτικό σχήμα που συμμετείχε στη β΄ φάση του διαγωνισμού δεν κατέθεσε δεσμευτική προσφορά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή