Πηγές ΥΠΟΙΚ: Το Eurogroup ζήτησε επικαιροποιημένη ανάλυση βιωσιμότητας χρέους

Πηγές ΥΠΟΙΚ: Το Eurogroup ζήτησε επικαιροποιημένη ανάλυση βιωσιμότητας χρέους

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών, μετά την ολοκλήρωση του σημερινού Eurogroup στις Βρυξέλλες, ανέφεραν ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης δεσμεύτηκαν να υπάρξει συνολική συμφωνία για το χρέος, μαζί με την ολοκλήρωση της τελευταίας αξιολόγησης του 3ου προγράμματος στο Eurogroup, στις 21 Ιουνίου. 

Οπως είπαν οι ίδιοι κύκλοι, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το Eurogroup, αφού χαιρέτισε τη συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο για τη δ' αξιολόγηση, έστρεψε την προσοχή του στην ελάφρυνση του χρέους που αποτελεί τον τελευταίο κρίσιμο κρίκο για την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Στο πλαίσιο αυτό, το Eurogroup ανέθεσε στους θεσμούς την ολοκλήρωση ενός επικαιροποιημένου DSA (ανάλυση βιωσιμότητας χρέους) που θα αποτελέσει τη βάση για τον τελικό προσδιορισμό των μέτρων ελάφρυνσης, και δεσμεύεται να υπάρχει συνολική συμφωνία για το χρέος μαζί με την ολοκλήρωση της τελευταίας αξιολόγησης του 3ου προγράμματος στις 21 Ιουνίου.

Χωρίς κάποια ιδιαίτερη πρόοδο, έληξε νωρίτερα το Washington Group, όσον αφορά στα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους.

Μοσκοβισί: Είμαι πεπεισμένος ότι θα πετύχουμε συμφωνία στις 21 Ιουνίου 

«Καλωσορίζουμε την πρόοδο, υπάρχει μία καθαρή και δυνατή δέσμευση από την ελληνική κυβέρνηση να ολοκληρώσει τα προαπαιτούμενα μέχρι το επόμενο Eurogroup», δήλωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών, ενώ πρόσθεσε πως «μένουν ακόμα αρκετά να γίνουν, κάτι το οποίο είναι εφικτό και είμαι πεπεισμένος πως θα ολοκληρωθούν».

«Είμαι βέβαιος πως θα έρθουμε σε συμφωνία μέχρι το επόμενο Eurogroup του Ιουνίου», δήλωσε ο Πιέρ Μοσκοβισί.

Ρέγκλιγνκ: Πολλή δουλειά μπροστά μας

«Το 1 δισ. ευρώ  που δεν έχει εκταμιευθεί από την προηγούμενη δόση, είναι διαθέσιμο έως τα μέσα Ιουνίου και εξαρτάται από την πρόοδο στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και στην εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών από πλευράς ελληνικού Δημοσίου», τόνισε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλιγνκ.

Ο Ρέγκλινγκ τόνισε πως: «υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά μπροστά μας», ενώ στάθηκε στην ανάγκη εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων από πλευράς της Ελλάδας, προσθέτοντας πως «είχαμε μια καλή συζήτηση για το χρέος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή