Guardian: Διαγραφή μέρους του χρέους ή οικονομική κατάρρευση για την Ελλάδα

Guardian: Διαγραφή μέρους του χρέους ή οικονομική κατάρρευση για την Ελλάδα

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανάγκη διαγραφής μέρους του δημόσιου χρέους, επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα Guardian, προειδοποιώντας με οικονομική κατάρρευση της Ελλάδας στην αντίθετη περίπτωση.

«Οι ανησυχίες πως η Ελλάδα θα υποστεί τέταρτη οικονομική κατάρρευση αν δεν υπογραφεί συμφωνία με την ΕΕ για να διαγραφεί μέρους του δυσθεώρητου χρέους της χώρας είναι πιθανό να επανέλθουν στην επιφάνεια πριν από την αναμέτρηση με τις Βρυξέλλες την Πέμπτη» (σ.σ Eurogroup), αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας.

«Χωρίς το ΔΝΤ», τονίζει ο δημοσιογράφος, «η Γερμανία και άλλες χώρες με σκληρή γραμμή, όπως η Φινλανδία και η Αυστρία, θα μπορούσαν να απαιτήσουν αυστηρότερες ρήτρες στο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που θα επιβληθεί στην Ελλάδα ως το τίμημα της τελικής αποπληρωμής τους».

Στο άρθρο αναφέρεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να συμφωνήσει σε ένα αυστηρότερο πλαίσιο επιτήρησης σε σχέση με εκείνο της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας, μετά από την έξοδο από τα μνημόνια.

«Το Εurogroup θα απαιτήσει να επισκέπτεται την Αθήνα κάθε τρίμηνο, αντί για τις συνήθεις ανά εξάμηνο επισκέψεις. Μετά από αυτό, οι επισκέψεις από την Κομισιόν θα συνεχιστούν, έως ότου η Αθήνα αποπληρώσει το 75% από το χρέος των 230 δισεκατομμυρίων ευρώ στους πιστωτές της ευρωζώνης», σημειώνει η βρετανική εφημερίδα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή