Κατά 5,2% αύξησαν το μερίδιό τους σε Ελλάκτωρ οι αδελφοί Καλλιτσάντση

Κατά 5,2% αύξησαν το μερίδιό τους σε Ελλάκτωρ οι αδελφοί Καλλιτσάντση

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακόμα ισχυρότερη κάνει τη θέση της η πλευρά των αδελφών Καλλιτσάντση αναφορικά με τον έλεγχο του ομίλου Ελλάκτωρ, καθώς όπως έγινε γνωστό χθες το απόγευμα, πέρασε υπό τον έλεγχό τους και το 5,2% που ήλεγχε το επενδυτικό fund Amber Capital.

Η συναλλαγή έγινε μέσω του χρηματιστηρίου στην τιμή των 2,15 ευρώ ανά μετοχή, ή 20 εκατ. ευρώ για τα 9.300.196 μετοχές που διέθετε ο εν λόγω θεσμικός επενδυτής. Αν και δεν έχει γίνει γνωστός ο αγοραστής, ασφαλείς πληροφορίες κάνουν λόγο για συμφέροντα φίλα προσκείμενα προς την πλευρά Καλλιτσάντση. Υπενθυμίζεται ότι πριν από μία εβδομάδα, οι αδελφοί Καλλιτσάντση είχαν αποκτήσει οι ίδιοι (μέσω εταιρείας συμφερόντων τους), επιπλέον 6.650.000 μετοχές της Ελλάκτωρ, συνολικής αξίας 13,24 εκατ. ευρώ, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 3,75% της εισηγμένης. Αυτό σημαίνει ότι πλέον το ποσοστό που ελέγχουν στον όμιλο προσεγγίζει το 20,8%, όντας πλέον αντίστοιχο με εκείνο της πλευράς των κ. Λ. Μπόμπολα και Δ. Κούτρα.

Σημειωτέον ότι η κρίσιμη ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων, η οποία ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, αναμένεται να αναβληθεί, κατόπιν της σύμφωνης γνώμης και των δύο αντιμαχόμενων πλευρών και έπειτα από πιέσεις που δέχθηκαν από μετόχους, ξένα funds και Ελληνες θεσμικούς, προκειμένου να δοθεί περισσότερος χρόνος για την αποτίμηση των προτεινόμενων από την κάθε πλευρά, σχεδίων αναδιοργάνωσης του ομίλου Ελλάκτωρ.

Υπενθυμίζεται ότι οι αδελφοί Καλλιτσάντση παραιτήθηκαν από τα αξιώματά τους στον όμιλο πριν από δύο εβδομάδες και πρότειναν νέο διοικητικό συμβούλιο, όπως επίσης και πλάνο νέας δομής και λειτουργίας της Ελλάκτωρ.

Ανάλογο σχέδιο, με σημαντικές διαφορές ως προς την προτεινόμενη στρατηγική στόχευση του ομίλου, κατέθεσε την προηγούμενη εβδομάδα και η πλευρά των κ. Μπόμπολα και Κούτρα, ζητώντας και αυτή με τη σειρά τους από τους μετόχους της προσεχούς γενικής συνέλευσης να την υπερψηφίσει.

Σε κάθε περίπτωση, μετά την απόφαση για την αναβολή, η τελική απόφαση θα ληφθεί εντός του προσεχούς μήνα, διάστημα κατά το οποίο θα πρέπει να οριστεί η επαναληπτική γενική συνέλευση. Μέχρι τότε, θα συνεχιστεί η άτυπη «προεκλογική εκστρατεία» των βασικών μετόχων, προκειμένου να προσεταιριστούν όσο το δυνατόν περισσότερους μετόχους με δικαίωμα ψήφου και να επικρατήσουν στη μάχη για την επόμενη μέρα του ομίλου Ελλάκτωρ.

Το ποια πλευρά θα ωφεληθεί από την παράταση που έλαβε το ιδιαίτερο αυτό«παιχνίδι εξουσίας» θα φανεί εν καιρώ. Αυτό που αποτελεί βεβαιότητα είναι ότι η συμμαχία που πραγματοποιήθηκε πριν από δύο δεκαετίες, δημιουργώντας τον μεγαλύτερο κατασκευαστικό όμιλο της χώρας, μετρά πλέον λίγες ακόμα μέρες «ζωής».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή