Νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές 550 εκατ. ευρώ

Νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές 550 εκατ. ευρώ

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατά 550 εκατ. ευρώ αυξήθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογουμένων προς το Δημόσιο τον Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Την ίδια ώρα, η εφορία συνεχίζει την έφοδο στα περιουσιακά τους στοιχεία με αυξανόμενη ένταση.

Συνολικά, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές διαμορφώθηκαν έτσι στα 101,4 δισ. ευρώ, ενώ οι νέες οφειλές, που δημιουργήθηκαν από την αρχή του έτους ώς τον Μάιο, έφτασαν τα 4,1 δισ. ευρώ.

Ολο και περισσότεροι φορολογούμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με κατασχέσεις και δεσμεύσεις των περιουσιακών τους στοιχείων. Τα στοιχεία της ΑΑΔΕ δείχνουν ότι κατά τον Μάιο ο αριθμός των φορολογουμένων εναντίον των οποίων επεβλήθησαν μέτρα αυξήθηκε κατά 10.673 –περίπου 400 τη μέρα, για κάθε εργάσιμη μέρα– και έτσι συνολικά έφτασε στο 1.128.203. Συνολικά, η εφορία έχει επιβάλει μέτρα αναγκαστικής είσπραξης στο 68,05% των φορολογουμένων για τους οποίους της δίνεται αυτή η δυνατότητα.

Ο αριθμός των οφειλετών, πάντως, με ληξιπρόθεσμα χρέη δείχνει τάση υποχώρησης. Ετσι, τον Μάιο έφτανε τα 3.816.475 έναντι 4.107.315 που ήταν τον Ιανουάριο. Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι πολλοί προχωρούν πλέον σε ρύθμιση των οφειλών τους με δόσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή