Διευρύνεται η μαύρη λίστα της ΕΕΕΠ με παράνομους ιστότοπους τυχερών παιγνίων

Διευρύνεται η μαύρη λίστα της ΕΕΕΠ με παράνομους ιστότοπους τυχερών παιγνίων

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οσο θα ψάχνει η Επιτροπή Εποπτείας & Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ), τόσο θα ανακαλύπτει ιστότοπους που προσφέρουν παρανόμως υπηρεσίες τυχερών παιγνίων. Αυτό έδειξε η εντατικοποίηση των ελέγχων που συντελέστηκε ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στη Ρωσία. Μέσα σε ένα μήνα, η ΕΕΕΠ ανακάλυψε πάνω από 1.600 νέους ιστότοπους που προσέφεραν παρανόμως διαδικτυακά τυχερά παίγνια.

Επιδόσεις

Η επίδοση αυτή ανεβάζει κατά 160% το περιεχόμενο της μαύρης λίστας που υλοποιεί η ΕΕΕΠ, περιλαμβάνοντας ιστότοπους με παράνομες υπηρεσίες τυχερών παιγνίων. Από 1.038 ιστοτόπους που περιέχονταν στη συγκεκριμένη λίστα στο τέλος Μαρτίου, τη περασμένη Παρασκευή, σύμφωνα με την ΕΕΕΠ, ο αριθμός τους διευρύνθηκε σε 2.708. Προστέθηκαν δηλαδή 1.661 ιστότοποι μέσα σε διάστημα περίπου ενός μήνα.

Η διεύρυνση του αριθμού είναι αποτέλεσμα της αύξησης του ενδιαφέροντος να προσφέρουν τις συγκεκριμένες υπηρεσίες στοιχηματισμού ενόψει του Μουντιάλ, αλλά αποδίδεται και στην πιο επισταμένη έρευνα της ΕΕΕΠ γύρω από το θέμα. Στην πράξη όλοι οι προαναφερόμενοι ιστότοποι στην πλειονότητά τους προϋπήρχαν, και τώρα, ύστερα από ενδελεχή έρευνα, η ΕΕΕΠ τους εντοπίζει.

Σύμφωνα με την πάγια πολιτική της ΕΕΕΠ, για τους ιστοτόπους που περιέχονται στη μαύρη λίστα, επιβάλλεται απαγόρευση πρόσβασης από ελληνική διεύθυνση (IP). Οι δε πάροχοι υπηρεσιών Internet (ISPs) είναι υποχρεωμένοι να διακόπτουν άμεσα, μετά τη γνωστοποίηση της μαύρης λίστας, την πρόσβαση σε όλους τους ιστοτόπους/ονόματα χώρου που έχουν εγγραφεί στον κατάλογο, και ανακατευθύνουν τον επισκέπτη στη σχετική ενημερωτική ιστοσελίδα της ΕΕΕΠ. Σημειώνεται ότι μεταξύ των παρανομούντων είναι και μεγάλα ονόματα του διαδικτυακού στοιχηματισμού, όπως οι William Hill, Tattersall, Cassava Enterprices, Electra Works κ.ά. Ωστόσο υπάρχει και ένας μεγάλος αριθμός διαδικτυακών τόπων που περιέχεται στη μαύρη λίστα, για τους οποίους δεν υπάρχουν στοιχεία ιδιοκτησίας.

«Μαύρο» χρήμα

Η ΕΕΕΠ έχει κάθε λόγο να «κυνηγήσει» τους ιστοτόπους που παρανόμως προσφέρουν υπηρεσίες τυχερών παιγνίων, αφού εκτός από εστίες δημιουργίας «μαύρου» χρήματος, ζημιώνουν πολλαπλώς το Δημόσιο και το κοινωνικό σύνολο. Τα παίγνια των παράνομων ιστοτόπων είναι εντελώς αφορολόγητα, γεγονός που, εκτός από την απώλεια εσόδων που έχει το Δημόσιο, καθιστά μη ανταγωνιστικούς τους παρόχους που επιθυμούν και λειτουργήσουν εντός πλαισίου και να καταβάλλουν φόρους για τις δραστηριότητές τους στην Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή