Eurostat: Στο 1% ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιούνιο

Eurostat: Στο 1% ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιούνιο

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο δείκτης ετήσιου πληθωρισμού ανήλθε στο 1% τον Ιούνιο στην Ελλάδα, έναντι 0,8% τον Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, στις Βρυξέλλες.

Τον Ιούνιο, ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 2% από 1,9% τον Μάιο, ενώ στην ΕΕ παρέμεινε σταθερός στο 2%. Έναν χρόνο πριν, τον Ιούνιο του 2017, ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη και στην ΕΕ βρισκόταν στο 1,3% και στο 1,5%, αντιστοίχως. Στην Ελλάδα ο πληθωρισμός πριν από έναν χρόνο βρισκόταν στο 0,9%.

Σε ετήσια βάση, τα χαμηλότερα επίπεδα πληθωρισμού στην ΕΕ τον Ιούνιο του 2018 καταγράφηκαν στην Ιρλανδία (0,7%), στην Ελλάδα (1%), και τη Δανία (1,1%). Τα υψηλότερα επίπεδα σημειώθηκαν στη Ρουμανία (4,7%), στην Εσθονία (3,9%) και στην Ουγγαρία (3,2%). Σε σχέση με τον Μάιο του 2018, ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη μειώθηκε σε τρία κράτη-μέλη, παρέμεινε σταθερός σε δύο και αυξήθηκε σε 22 κράτη-μέλη.

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις στις τιμές αγαθών και υπηρεσιών, σε ετήσια βάση, στην Ευρωζώνη, καταγράφηκαν στην ενέργεια (+0,76 ποσοστιαίες μονάδες), στις υπηρεσίες (0,57 ποσοστιαίες μονάδες), στα τρόφιμα, το αλκοόλ και τον καπνό (+0,53) και στα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (+0,1).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή