Στο πλευρό των πληγέντων οι επιχειρήσεις

Στο πλευρό των πληγέντων οι επιχειρήσεις

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων βρίσκεται ήδη από εχθές στο πλευρό των πληγέντων λίγες ώρες μετά τις πυρκαγιές που ξέσπασαν στην Αττική την περασμένη Δευτέρα. Ετσι, άμεση ήταν η κινητοποίηση εταιρειών όπως η Wind, με την παροχή δωρεάν χρόνου ομιλίας στους συνδρομητές της, ενώ διευκολύνσεις ανακοίνωσε χθες και η Cosmote για τους συνδρομητές της στην Ανατολική Αττική και στην περιοχή της Κινέτας. Η Vodafone και η Cyta ανακοίνωσαν τη διάθεση χρόνου ομιλίας και σύνδεσης στο Διαδίκτυο σε όσους συνδρομητές κατοικούν εντός των πληγεισών περιοχών, ενώ αντικατάσταση εξοπλισμού και προστασία από τη φραγή σε συνδρομητές Ιντερνετ, τηλεφωνίας και συνδρομητικής τηλεόρασης ανακοίνωσε χθες και η Nova.

Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και ο ΟΠΑΠ, ανακοινώνοντας τη συνεργασία του με τον Δήμο Μαραθώνα για τη φιλοξενία των πυρόπληκτων στην Ε΄ κατασκήνωση του Μαραθώνα, στον Αγιο Ανδρέα, ενώ τα ΕΛΤΑ δίνουν τη δυνατότητα στους πολίτες που επιθυμούν να αποστέλλουν δωρεάν είδη πρώτης ανάγκης στα θύματα των πυρκαγιών από όλα τα καταστήματα έως τις 31/08. Τα πολυκαταστήματα ΑΤΤΙΚΑ προχώρησαν επίσης σε δωρεά ύψους 100.000 ευρώ στο Πυροσβεστικό Σώμα και το εκπτωτικό χωριό McArthurGlen ξεκίνησε από εχθές την άμεση συγκέντρωση ρούχων, ξηράς τροφής, ειδών πρώτης ανάγκης και φαρμάκων για την ενίσχυση των θυμάτων. Επίσης, το φιλανθρωπικό ίδρυμα «Στέλιος Χατζηιωάννου» προσφέρει 100.000 ευρώ στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για τη στήριξη όσων υποφέρουν από τις πυρκαγιές, ενώ ιατρικά κέντρα και νοσοκομεία έχουν διαθέσει τις υπηρεσίες τους για τον ίδιο σκοπό. Ειδικότερα μάλιστα, η Ευρωκλινική Παίδων ανοίγει το τμήμα των επειγόντων περιστατικών σε όλα τα παιδιά των περιοχών που επλήγησαν και με τη σειρά του το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών προσφέρει δωρεάν επισκέψεις των θυμάτων στους εφημερεύοντες γιατρούς της κλινικής. Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετές φαρμακοβιομηχανίες έχουν ήδη συντονιστεί για να προμηθεύσουν κοινωνικά φαρμακεία με τις απαραίτητες προμήθειες, με τις δράσεις τους να αποσαφηνίζονται μέσα στις επόμενες μέρες. Τέλος, η εταιρεία Airbnb ζήτησε από τους οικοδεσπότες των πληγεισών περιοχών να παράσχουν τα σπίτια τους δωρεάν από τις 24 Ιουλίου έως τις 7 Αυγούστου σε όσους βρίσκονται σε ένδεια λόγω της καταστροφής ή στους εργαζομένους των φορέων αρωγής. Αυτό σημαίνει ότι οι οικοδεσπότες θα μπορούν να διαθέσουν δωρεάν το χώρο τους, με την Airbnb να παραιτείται από την προμήθεια κράτησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή