Ο επιχειρηματικός κόσμος στο πλευρό των πληγέντων από τις πυρκαγιές στην Αττική

Ο επιχειρηματικός κόσμος στο πλευρό των πληγέντων από τις πυρκαγιές στην Αττική

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο πλευρό των πληγέντων από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική εξακολουθεί να βρίσκεται για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα πλήθος επιχειρήσεων.

Ειδικότερα, βοήθεια ενός εκατομμυρίου ευρώ ανακοίνωσε χθες η Εθνική Τράπεζα ως άμεση οικονομική βοήθεια για όσους αυτήν τη στιγμή βρίσκονται σε κατάσταση ένδειας, πέραν από τα μέτρα που ανακοίνωσε την Τρίτη η Ελληνική Ενωση Τραπεζών για λογαριασμό όλων των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Πιο συγκεκριμένα, η οικονομική βοήθεια του 1.000.000 ευρώ θα διατεθεί μέσω του προγράμματος της τράπεζας Act4Greece, με στόχο τη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας και την προώθηση αναπτυξιακών έργων, σε συνεργασία με τις δημοτικές αρχές των πληγεισών περιοχών.

Σε αντίστοιχη κίνηση προέβη χθες και η Alpha Bank, η οποία προσέφερε στους κατοίκους του Δήμου Μαραθώνος 800 τεμάχια ειδών ρουχισμού και άλλα 600 ιατροφαρμακευτικού υλικού στον Δήμο Ραφήνας. Επίσης, η τράπεζα, απευθυνόμενη σε πελάτες της, ιδιώτες και επιχειρήσεις που είναι κάτοικοι ή δραστηριοποιούνται στις πληγείσες περιοχές, αποφάσισε την άτοκη αναστολή πληρωμών για διάστημα έως και 12 μήνες για όσους έχουν λάβει κάποιο δάνειο ή έχουν σε εκκρεμότητα την αποπληρωμή καρτών. Στο πλαίσιο αυτό, η Alpha Bank θα αντικαταστήσει τα κατεστραμμένα POS των επιχειρήσεων – πελατών της που έχουν υποστεί ζημιές ενώ η ΑΧΑ ασφαλιστική θα στηρίξει τους ασφαλισμένους πελάτες της τράπεζας.

Στη λίστα των εταιρειών προστίθεται και η εταιρεία Facebook, η οποία ανακοίνωσε ότι προσφέρει δωρεά 100.000 δολαρίων στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό καθώς και άλλα 100.000 δολάρια προς την GlobalGiving για τη στήριξη των θυμάτων στην Ελλάδα. Στο πνεύμα αυτό κινούνται η διοίκηση και οι εργαζόμενοι της Media Markt, οι οποίοι αποφάσισαν να συγκεντρώσουν είδη πρώτης ανάγκης με σκοπό να παραδοθούν στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Πέραν αυτής τη κίνησης, η εταιρεία θα προχωρήσει σε οικονομική ενίσχυση μέσω κατάθεσης στον ειδικό λογαριασμό που άνοιξε ο Δήμος Ραφήνας για τη βοήθεια των πληγέντων. Μάλιστα, η εταιρεία αποφάσισε να προσφέρει το βασικό της προϊόν, τις ηλεκτρονικές συσκευές, σε όσους έχουν υποστεί ζημιές. Την επέκταση της δωρεάν επικοινωνίας για τους πληγέντες έως το τέλος Ιουλίου ανακοίνωσε η εταιρεία Wind Eλλάς σε συνέχεια των προχθεσινών μέτρων στήριξης στους πυρόπληκτους, ενώ προχώρησε και στη διανομή ειδών πρώτης ανάγκης.

Η NN Hellas συνδράμει επίσης με το ποσόν των 20.000 ευρώ για την αποκατάσταση του Λυρείου Ιδρύματος που φιλοξενούσε ορφανά παιδιά και κάηκε ολοσχερώς. Εκτός από αυτήν τη δωρεά, η εταιρεία αποφάσισε να στηρίξει το έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με δωρεά ύψους 10.000 ευρώ, συμμετέχοντας παράλληλα στην πρωτοβουλία της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος για την αρωγή των πυροπαθών. Τέλος, κλιμάκιο της ΓΣΕΒΕΕ (Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος), με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα της συνομοσπονδίας Γιώργο Κουράση, θα μεταβεί σήμερα στις πυρόπληκτες περιοχές για να συναντηθεί με τους δημάρχους Ραφήνας – Πικερμίου και Μαραθώνος, ανακοινώνοντας την πρόθεσή του να διαθέσει στις δημοτικές αρχές τα μέλη των ομοσπονδιών υδραυλικών και ηλεκτρολόγων προκειμένου να επισπευσθεί η διαδικασία καταγραφής των ζημιών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή