Αρση δεσμεύσεων εκποίησης για 12 καταστήματα «Σκλαβενίτης»

Αρση δεσμεύσεων εκποίησης για 12 καταστήματα «Σκλαβενίτης»

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε άρση της υποχρέωσης για κλείσιμο 12 καταστημάτων της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης» στην Αθήνα και στον Πειραιά προχώρησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού. Παράλληλα, η εταιρεία «Σκλαβενίτης» υποχρεούται εντός τεσσάρων μηνών από την κοινοποίηση του διατακτικού να παύσει τη λειτουργία των καταστημάτων επί των οδών Φλέμινγκ 16 στον Αγιο Ιωάννη Ρέντη Αττικής και Αγίας Βαρβάρας 102 στο Παλαιό Φάληρο, και της επιβάλλεται η δέσμευση να μην επαναλειτουργήσουν τα εν λόγω καταστήματα σούπερ μάρκετ, ούτε να λειτουργήσουν νέα από την εταιρεία εντός των τοπικών αγορών, για χρονικό διάστημα τριών ετών. Επίσης, η εταιρεία οφείλει να ενημερώσει την Επιτροπή Ανταγωνισμού για την παύση λειτουργίας αυτών των καταστημάτων, προσκομίζοντας τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία. Τέλος, σύμφωνα με την Επιτροπή Ανταγωνισμού η άρση της δέσμευσης εκποίησης των ανωτέρω 12 καταστημάτων του ομίλου στις τοπικές αγορές αποφασίστηκε διότι από τον επανέλεγχο των συνθηκών αγοράς στις συγκεκριμένες περιοχές αποδεικνύεται ότι έχει περιορισθεί σε σημαντικό βαθμό η πιθανότητα δημιουργίας δεσπόζουσας θέσης της εν λόγω εταιρείας, ενώ δημιουργήθηκαν επαρκείς ανταγωνιστικές πιέσεις από τις άλλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις ίδιες τοπικές αγορές.

Για τις αγορές όμως στις περιοχές Αγιος Ιωάννης Ρέντης και Παλαιό Φάληρο, η διακοπή της λειτουργίας των καταστημάτων συνιστά το βέλτιστο και αποτελεσματικότερο μέτρο για την εξάλειψη πάσης φύσεως ανησυχιών σχετικά με τον τοπικό ανταγωνισμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή