Προεκλογικό χρώμα στην τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Οικονομίας

Προεκλογικό χρώμα στην τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Οικονομίας

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με έντονο προεκλογικό χρώμα έγινε η τελετή παράδοσης – παραλαβής στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, όπου επικεφαλής παρέμεινε μεν ο κ. Γιάννης Δραγασάκης, όμως αναβαθμίστηκε από υφυπουργός σε αναπληρωτή υπουργό ο κ. Στέργιος Πιτσιόρλας και εισήλθε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου ο κ. Στάθης Γιαννακίδης ως υφυπουργός.

Ο κ. Δραγασάκης εμμέσως πλην σαφώς αποκάλυψε τη σκοπιμότητα της υπουργοποίησης του κ. Γιαννακίδη, ο οποίος προέρχεται από την ευαίσθητη εκλογική περιφέρεια του νομού Ξάνθης, αναφέρθηκε στο κρίσιμο πολιτικά, όπως χαρακτηριστικά διευκρίνισε, υπουργείο Εσωτερικών τα ηνία του οποίου αναλαμβάνει ο κ. Αλέξης Χαρίτσης, μέχρι χθες αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, ενώ ο κ. Πιτσιόρλας δεν παρέλειψε να επισημάνει την ανάγκη επιτάχυνσης του έργου του υπουργείου μέχρι τις εκλογές. Κάποιες μάλιστα από τις προσεχείς νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου προαναγγέλθηκαν χθες από τον απερχόμενο αναπληρωτή υπουργό.

«Χαίρομαι που καλωσορίζω τον Στάθη Γιαννακίδη στο υπουργείο. Με τον κ. Λαμπριανίδη (σ.σ. πρόκειται για τον γενικό γραμματέα Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων) συζητούσαμε πώς θα στηρίξουμε περιφέρειες που έχουν προβλήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, ανακοινώνοντας ότι την αρμοδιότητα για το ΕΣΠΑ –που μέχρι τώρα είχε ο κ. Χαρίτσης– θα έχει ο νέος υφυπουργός.

Αναφερόμενος στον απερχόμενο αναπληρωτή υπουργό Οικονομίας, ο κ. Δραγασάκης επαίνεσε το έργο του σε ό,τι αφορά το ΕΣΠΑ, ενώ έκανε ειδική μνεία στη συμβολή που είχε ο κ. Χαρίτσης στη διαμόρφωση της αναπτυξιακής στρατηγικής. Μάλιστα, εξέφρασε την επιθυμία να συνεχίσει να συμμετέχει σε αυτήν ο κ. Χαρίτσης, αφού προηγηθεί σχετική συνεννόηση με τον πρωθυπουργό. Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Δραγασάκης τόνισε: «Η ανάπτυξη πρέπει να έχει αντίκρισμα στην απασχόληση, στο εισόδημα και στην καθημερινότητα των πολιτών».

Ο ίδιος ο κ. Χαρίτσης, από την πλευρά του, κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό του έργου του, αναφέρθηκε στον υψηλό βαθμό απορροφητικότητας του ΕΣΠΑ, στο σχέδιο Γιούνκερ, στους νόμους για την απλοποίηση της αδειοδότησης των μεταποιητικών επιχειρήσεων, του νέου συστήματος ελέγχων, καθώς και στη χαρτογράφηση της βιομηχανίας.

«Η παρουσία του κ. Δραγασάκη έχει διαμορφώσει προϋποθέσεις για συλλογική και παραγωγική λειτουργία του υπουργείου», υποστήριξε από την πλευρά του ο κ. Πιτσιόρλας, ενώ ο νέος υφυπουργός κ. Γιαννακίδης, επεσήμανε ότι «δεν υπάρχει περίοδος προσαρμογής», προφανώς λόγω του γεγονότος ότι το αργότερο μέχρι το φθινόπωρο του 2019 θα πραγματοποιηθούν οι βουλευτικές εκλογές.

Τα νομοσχέδια

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο που θα προβλέπει τη δημιουργία οργανωμένου βιομηχανικού πάρκου στα Οινόφυτα Βοιωτίας στην υφιστάμενη, δεσμευμένη από τις βιομηχανίες γη, συνολικής έκτασης 11.000 στρεμμάτων. Επίσης, το προσεχές διάστημα αναμένεται νομοσχέδιο για την αναθεώρηση του πλαισίου των στρατηγικών επενδύσεων (νόμος για το fast track), ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η κατάρτιση του νέου πλαισίου που θα διέπει το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων (ΠΔΕ), καθώς και η νομοθεσία για το χρηματοδοτικό εργαλείο των μικροπιστώσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή