ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πώς η Ελλάδα θα πείσει τους επενδυτές

Πώς η Ελλάδα θα πείσει τους επενδυτές

Μπορεί η Ελλάδα να βγήκε από τα προγράμματα διάσωσης, ωστόσο τώρα πρέπει να πείσει τους επενδυτές ότι μπορεί να πετύχει ισχυρή και διατηρήσιμη ανάπτυξη, σημειώνει η Global X Funds, διεθνής εταιρεία επενδύσεων στον κλάδο των χρηματιστηριακώς διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων (ETFs). Οπως επισημαίνει, στις προτεραιότητες της Ελλάδας θα πρέπει να είναι η ενίσχυση του τραπεζικού κλάδου, η προσέλκυση ξένων κεφαλαίων και η διατήρηση της δημοσιονομικής πειθαρχίας και της πολιτικής σταθερότητας.

Ο «καθαρισμός» των ισολογισμών των τραπεζών, έτσι ώστε να μπορούν να χορηγούν και πάλι δάνεια, θα είναι καθοριστικής σημασίας για την αναζωογόνηση της οικονομίας. Η προσέλκυση επενδύσεων αποτελεί επίσης «κλειδί».

Νέες επιχειρήσεις που συμβάλλουν στον εκσυγχρονισμό της οικονομίας και στη δημιουργία θέσεων εργασίας είναι απαραίτητες για να καταστήσουν την Ελλάδα έναν ελκυστικό προορισμό επενδύσεων. «Για να πεισθούν οι επενδυτές ότι έχει τελικά γυρίσει σελίδα, η Ελλάδα πρέπει να δείξει ότι διαθέτει τα μέσα για να στηρίξει τη μακροπρόθεσμη οικονομική ανάπτυξη».