ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρέγκλινγκ: Θετικά τα δύο σενάρια για τις συντάξεις – Οι θεσμοί θα αποφασίσουν

regklingk-thetika-ta-dyo-senaria-gia-tis-syntaxeis-amp-8211-oi-thesmoi-tha-apofasisoyn-2275737

Το προσχέδιο του  προϋπολογισμού που μόλις κατέθεσε στην Βουλή το Υπουργείο Οικονομικών σχολίασε ο πρόεδρος του Εurogroup  μετά την λήξη της συνεδρίασης. «Η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει να εκπληρώνει τις δεσμεύσεις της αυτό θα οδηγήσει την γενικότερη οικονομία αλλά και το χρέος της στην προβλεπόμενη πορεία» είπε ο Μ . Σεντένο. «Σίγουρα υπάρχουν συζητήσεις γύρω από συγκεκριμένα μέτρα που βρίσκονται στον προϋπολογισμό και για αυτό έχουμε δύο σενάριο αλλά αναμένουμε από την Ελλάδα να τηρήσει τους στόχους της».

Είναι θετικό ότι η ελληνική κυβέρνηση παρουσίασε δύο σενάρια καθώς οι συζητήσεις με τους θεσμούς δεν έχουν οριστικοποιηθεί είπε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κ. Ρέγκλινγκ και πρόσθεσε ότι «είναι καλό να έχουμε δύο σενάρια και να αφήσουμε την απόφαση στους θεσμούς».

regklingk-thetika-ta-dyo-senaria-gia-tis-syntaxeis-amp-8211-oi-thesmoi-tha-apofasisoyn0

Oμως ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η διευκρίνιση του κ. Σεντένο που ξεκαθάρισε για πρώτη φορά ότι το μέτρο των περικοπών των συντάξεων θεωρείται δημοσιονομικό και όχι διαρθρωτικό- ένα επιχείρημα που υποστηρίζει και η ελληνική κυβέρνηση – δίνοντας για πρώτη φορά ελπίδα ότι το μέτρο των περικοπών των συντάξεων μπορεί τελικά και να μην εφαρμοστεί. «Το μέτρο αυτό δεν ήταν διαρθρωτικό αλλά δημοσιονομικό» είπε ο Μ. Σεντένο.

«Όλοι γνωρίζουμε ότι η δημοσιονομική κατάσταση στην Ελλάδα είναι καλύτερη από ό,τι ήταν 18 μήνες πριν όταν πάρθηκε αυτή η απόφαση» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Eurogroup.