ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σύγκληση της Ολομέλειας και του Συμβουλίου των Προέδρων των Μελών της Ο.Κ.Ε.

sygklisi-tis-olomeleias-kai-toy-symvoylioy-ton-proedron-ton-melon-tis-o-k-e-2276933

Σε μια εποχή έντονων εξελίξεων, ανακατατάξεων και προβλημάτων, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη, η ενεργός συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών και των κοινωνικών εταίρων είναι η μοναδική επιλογή για τη δημοκρατία, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, δομικά στοιχεία του ευρωπαϊκού εγχειρήματος.

Η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ελλάδος (Ο.Κ.Ε.), καλεί σε σχετική συζήτηση τους φορείς-μέλη της, με στόχο την ανασύνταξη του θεσμοθετημένου κοινωνικού διαλόγου στη χώρα, ο οποίος τα τελευταία χρόνια υποβαθμίστηκε σημαντικά. Στα θέματα που θα τεθούν και θα συζητηθούν συμπεριλαμβάνονται η συνεργασία της Βουλής και της Ο.Κ.Ε., η θέση του κοινωνικού διαλόγου στην ατζέντα της κυβέρνησης και των πολιτικών κομμάτων, καθώς και ο ρόλος των Κοινωνικών Εταίρων, των παραγωγικών τάξεων και της Κοινωνίας των Πολιτών στην ανάπτυξη και την εδραίωση της δημοκρατίας.

Tην εκδήλωση, η οποία θα λάβει χώρα στα γραφεία της Ο.Κ.Ε., την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 13.00, θα χαιρετήσει ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νίκος Βούτσης και θα τοποθετηθούν ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Γιάννης Δραγασάκης, ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και πρώην υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης.