Σύγκληση της Ολομέλειας και του Συμβουλίου των Προέδρων των Μελών της Ο.Κ.Ε.

Σύγκληση της Ολομέλειας και του Συμβουλίου των Προέδρων των Μελών της Ο.Κ.Ε.

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μια εποχή έντονων εξελίξεων, ανακατατάξεων και προβλημάτων, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη, η ενεργός συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών και των κοινωνικών εταίρων είναι η μοναδική επιλογή για τη δημοκρατία, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, δομικά στοιχεία του ευρωπαϊκού εγχειρήματος.

Η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ελλάδος (Ο.Κ.Ε.), καλεί σε σχετική συζήτηση τους φορείς-μέλη της, με στόχο την ανασύνταξη του θεσμοθετημένου κοινωνικού διαλόγου στη χώρα, ο οποίος τα τελευταία χρόνια υποβαθμίστηκε σημαντικά. Στα θέματα που θα τεθούν και θα συζητηθούν συμπεριλαμβάνονται η συνεργασία της Βουλής και της Ο.Κ.Ε., η θέση του κοινωνικού διαλόγου στην ατζέντα της κυβέρνησης και των πολιτικών κομμάτων, καθώς και ο ρόλος των Κοινωνικών Εταίρων, των παραγωγικών τάξεων και της Κοινωνίας των Πολιτών στην ανάπτυξη και την εδραίωση της δημοκρατίας.

Tην εκδήλωση, η οποία θα λάβει χώρα στα γραφεία της Ο.Κ.Ε., την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 13.00, θα χαιρετήσει ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νίκος Βούτσης και θα τοποθετηθούν ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Γιάννης Δραγασάκης, ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και πρώην υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή