Ερευνα για τα πριμ των στελεχών της Mannesmann

Ερευνα για τα πριμ των στελεχών της Mannesmann

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο υψηλόβαθμα στελέχη βρίσκονται στο κέντρο μιας διαμάχης που έλαβε χώρα την Τετάρτη και αφορά στην καταβολή πριμ στα στελέχη της Mannesmann, διαφωτίζοντας δύο εντελώς διαφορετικές πτυχές των γεγονότων που συσχετίζονται με την εξαγορά της γερμανικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών από την αντίστοιχη βρετανική, Vodafone.

Ο λόγος γίνεται για τον σερ Κρίστοφερ Τζεντ, διευθύοντα σύμβουλο της Vodafone, και τον Κλάους Εσερ, πρώην «αφεντικό» της Mannesmann, με αφορμή τις έρευνες που διεξάγονται εκ μέρους των εισαγγελικών αρχών της Γερμανίας για να εξακριβωθεί εάν τα πριμ που καταβλήθηκαν στα διευθυντικά και στα διοικητικά στελέχη της Mannesmann, ύψους 150 εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων, είχαν ως στόχο να ασκήσουν επιρροή στην πορεία της εξαγοράς, ύψους 175 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο εισαγγελέας των αρχών στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας ερευνά 10 πρώην και νυν στελέχη της εποπτικής και διοικητικής επιτροπής Mannesmann, όπως και τον ρόλο που έπαιξε ο σερ Κρίστοφερ στην υπόθεση. Ο ίδιος και ο κ. Εσερ έχουν αρνηθεί ότι ενήργησαν παρανόμως.

Σχολιάζοντας για πρώτη φορά το ζήτημα, ο σερ Κρίστοφερ απέρριψε τις υπόνοιες που θέλουν εκείνον ή τον όμιλό του να έχουν παίξει κάποιο ρόλο στην τακτική καταβολής πριμ της Mannesmann. «Σε καμία χρονική στιγμή δεν υπήρξε στέλεχος της Vodafone που να έχει κάνει μια οικονομική προσφορά σε στέλεχος της Vodafone», δήλωσε ο σερ Κρίστοφερ.

Αφού δόθηκε το πράσινο φως για την ολοκλήρωση της συγχώνευσης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πέρυσι στις 12 Απριλίου, «αισθανθήκαμε ότι θα ήταν σωστό να τιμήσουμε τις αμοιβές που είχαν ήδη εγκριθεί».

Ωστόσο, ο κ. Εσερ αμφισβήτησε τα λόγια του σερ Κρίστοφερ, ισχυριζόμενος ότι το διοικητικό συμβούλιο της Vodafone είχε εγκρίνει πακέτο διακοπής της μισθοδοσίας του, ύψους 59 εκατομμυρίων γερμανικών μάρκων, που επρόκειτο να λάβει στις 3 Φεβρουαρίου, δηλαδή μία ημέρα πριν τακτοποιηθεί επισήμως το ζήτημα από την Επιτροπή Αμοιβών της Mannesmann.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή