Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ

Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η χθεσινή συνεδρίαση στη Σοφοκλέους εξελίχθηκε σύμφωνα με τις διαθέσεις συγκεκριμένων επενδυτικών σχημάτων που απαρτίζουν κυρίως αμοιβαία κεφάλαια και εταιρείες επενδύσεων, αφού ήταν ξεκάθαρη η πολιτική που ακολούθησαν να συντηρήσουν την αγορά στα επίπεδα των 2.700 μονάδων.

Μπορεί η αξία των συναλλαγών να κυμάνθηκε σε επίπεδα καλύτερα από τις προηγούμενες συνεδριάσεις, η αγορά όμως έδειξε μία καθαρή αδυναμία να υπερκεράσει τα παρόντα επίπεδα, αφού στις μετοχές που πρωταγωνίστησαν σε άνοδο δεν συμπεριελαμβάνονταν αυτές του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης. Παρατηρήθηκε μία στροφή του επενδυτικού ενδιαφέροντος στις μετοχές μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης η οποία όπως μας έχει δείξει και η εμπειρία μας από το παρελθόν εξαντλείται το πολύ σε δύο συνεδριάσεις.

Ο Γενικός Δείκτης καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης παρουσίασε μικρές διακυμάνσεις και τελικά έκλεισε στις 2.696,98 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο σε ποσοστό 0,22%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 41,8 δισ. δραχμές εκ των οποίων οι προσυμφωνημένες συναλλαγές αφορούσαν το 1,4 δισ. δραχμές και πιο συγκεκριμένα πακέτο για την Αιολική(553.220 τεμάχια στην τιμή του 1,54 ευρώ), ΟΤΕ(37.670 μετοχές προς 17,00 ευρώ), Βιοχάλκο(2.000Χ9,80), Ηρακλής(77.530 προς 14,98 ευρώ) και Ασπίς Πρόνοια 280.000 προς την τιμή των 5,44 ευρώ.

Μπορεί να είναι θετικό το γεγονός ότι ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης συντηρεί και συσσωρεύει δυνάμεις στα παρόντα επίπεδα, η τάση αυτή όμως δεν είναι δυνατόν να τον οδηγήσει υπό τις παρούσες συνθήκες σε υψηλότερες αποτιμήσεις, καθώς τόσο ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών όσο και οι τράπεζες επιδίδονται το τελευταίο χρονικό διάστημα σε διορθώσεις των τιμών τους ως αποτέλεσμα των επιλεκτικών ρευστοποιήσεων των θεσμικών χαρτοφυλακίων. Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης από την αρχή του έτους καταγράφει απώλειες σε ποσοστό 19,74% με τη μεγαλύτερη υποχώρηση από τους επιμέρους κλάδους να έχει ο κλάδος των εκδόσεων σε ποσοστό -44,44%.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση έκαναν πράξεις 348 τίτλοι εκ των οποίων 239 τίτλοι έκλεισαν με άνοδο, 67 υποχώρησαν και 12 μετοχές παρέμειναν αμετάβλητες. Στους επιμέρους κλάδους μόνο οι εταιρείες των κλάδων ειδών-λύσεων και πληροφορικής, των τηλεπικοινωνιών, των τροφίμων και ποτών είχαν αρνητικό πρόσημο, ενώ τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε ο κλάδος των εκδόσεων-εκτυπώσεων σε ποσοστό 1,87%.

Στις μετοχές με τη μεγαλύτερη άνοδο βρέθηκε η Ντρουκφάρμπεν με κέρδη 17,74% και τη διακίνηση άνω του 1,5 εκατ. τεμαχίων, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν εξελίξεις στην εταιρεία σε μετοχικό επίπεδο. Ακολούθησε σε άνοδο η Ακτιβ Επενδυτική με άνοδο 16,96% και η κοινή μετοχή των Κλωστηρίων Κορίνθου με κέρδη 16,75%.

Η Κούμπας είχε άνοδο 15,63%, η Forthnet κέρδισε 10,91%, ενώ το προνόμιο της Κορφίλ κατέγραψε άνοδο σε ποσοστό 9,60%.

Η μετοχή της ΚΡΕΚΑ κέρδισε 8,00%, ενώ την πρώτη δεκάδα των μετοχών που είχαν τα μεγαλύτερα κέρδη συμπληρώνουν οι τίτλοι της Q&R η Ελτράκ και η Πήγασος Εκδοτική.

Αντίθετα, τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσε ο τίτλος της ΑΛΤΕ(-9,03%), τα προνόμια της Βιοσώλ(-8,75%) και της Ξυλεμπορία(-4,94%).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή