Μύδροι Εβερτ για την τουριστική κάμψη της χώρας μας

Μύδροι Εβερτ για την τουριστική κάμψη της χώρας μας

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δριμεία κριτική ασκεί ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδης Εβερτ στην ηγεσία του τουρισμού για τη μη λήψη μέτρων, προκειμένου να αναστραφεί η κάμψη που εμφανίζει φέτος η κίνηση των τουριστών στη χώρα μας.

Οπως επισημαίνει ο κ. Εβερτ, η κάμψη αυτή οφείλεται στην κρίση του Χρηματιστηρίου, που επηρέασε τον εγχώριο τουρισμό, στις συνεχείς υποτιμήσεις της τουρκικής λίρας, οι οποίες είχαν ως συνέπεια να μετακινηθεί μεγάλος αριθμός τουριστών προς την Τουρκία, στη συνεχιζόμενη κρίση στα Σκόπια και γενικότερα στην πρώην Γιουγκοσλαβία, που έχει μειώσει τον αριθμό των τουριστών, οι οποίοι έρχονται οδικώς μέσω των χωρών αυτών και στα περσινά ακτοπλοικά ατυχήματα, τα οποία δυσφήμισαν διεθνώς τη χώρα μας.

Η μείωση του τουρισμού έχει δυσμενείς παρενέργειες σε όλο το φάσμα της οικονομίας όπως στον ρυθμό αύξησης του ακαθάριστου εγχώριου προιόντος, την αύξηση της ανεργίας κυρίως στις τουριστικές περιοχές και σε όλες τις επιχειρήσεις, οι οποίες κατά άμεσο ή έμμεσο τρόπο συνδέονται με την τουριστική δραστηριότητα.

Υπενθυμίζεται ότι στον τουρισμό απασχολούνται κατά άμεσο ή έμμεσο τρόπο τουλάχιστον 650.000 άτομα.

Σύμφωνα με τον κ. Εβερτ, τα συναρμόδια υπουργεία που είναι επιφορτισμένα με την ανάπτυξη των υπηρεσιών που σχετίζονται με τον τουρισμό, αλλά και με την διαφήμιση των τουριστικών πλεονεκτημάτων της χώρας μας, παρά τις επανειλημμένες επισημάνσεις χρόνια τώρα, αδρανούν κατά τρόπο απαράδεκτο.

Ο κ. Εβερτ τονίζει ότι χωρίς σωστές υποδομές είναι αδύνατο να αναπτυχθεί σημαντικά ο τουρισμός και το μόνο το οποίο μπορεί είναι να δυσφημισθεί τουριστικά η Ελλάδα.

Ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογραμμίζει ότι είναι ανάγκη να εκπονηθεί ένα πενταετές αναπτυξιακό πρόγραμμα, που θα αντιμετωπίσει τα θέματα ηλεκτροδότησης, της ύδρευσης, των τηλεπικοινωνιών, της υγείας και κυρίως των μεταφορών (αεροπορικών και θαλάσσιων), καθώς και της βελτίωσης του οδικού δικτύου των νησιών και γενικότερα των τουριστικών περιοχών.

Ο πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Ευγ. Γιαννακόπουλος από την πλευρά του, επικαλούμενος στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, ανακοίνωσε ότι οι εισπράξεις από τον τουρισμό στο τετράμηνο Ιανουαρίου-Απριλίου 2001 παρουσίασαν ποσοστιαία αύξηση της τάξεως του 20,2% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Φέτος οι εισπράξεις έφθασαν στο τετράμηνο 2.476,8 εκατ. ευρώ έναντι 2.060,2 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή