Ομιλος Μαντωνανάκη: επενδυτικό πρόγραμμα 50 δισ. την προσεχή τετραετία

Ομιλος Μαντωνανάκη: επενδυτικό πρόγραμμα 50 δισ. την προσεχή τετραετία

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επενδύσεις συνολικού ύψους 50 δισ. δρχ. θα υλοποιήσει ο Ομιλος Μαντωνανάκη την προσεχή τετραετία για τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό και την επέκταση των 7 ξενοδοχειακών μονάδων που βρίσκονται υπό τον έλεγχό του.

Πρόκειται για τα ξενοδοχεία Elounda Beach, Elounda Bay Palace, «Καλημέρα Κρήτη», «Κέρνος Μπιτς», στην Κρήτη, το Grand Resort Lagonissi στην Αττική και τα Nafplia Palace και Amphitrion στο Ναύπλιο. Ειδικότερα, το «Καλημέρα Κρήτη» βρίσκεται στην περιοχή Σίσσι του Νομού Λασιθίου, ανήκει στην κατηγορία πολυτελείας και διαθέτει 830 κλίνες. Στο συγκρότημα ο Ομιλος Μαντωνανάκη προγραμματίζει την προσεχή τριετία επενδύσεις άνω των 8 δισ. δρχ.

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα κατασκευασθεί νέα ξενοδοχειακή μονάδα πολυτελείας και κέντρο θαλασσοθεραπείας σε γειτονική έκταση. Πρόσφατα το «Καλημέρα Κρήτη» ψηφίσθηκε από τους πελάτες του κορυφαίου τουριστικού Οργανισμού της Ευρώπης TUI μεταξύ των 100 καλύτερων ξενοδοχείων διακοπών στον κόσμο. Επιπλέον, ο Ομιλος Μαντωνανάκη σε συνεργασία με την εταιρεία «Ερμής Α.Ε.» του Ομίλου της ΓΕΚ μετά την ολοκλήρωση της αγοράς της παραθαλάσσιας έκτασης στην Ελούντα θα αναπτύξει ένα πρόγραμμα κατασκεύης πολυτελών κατοικιών στη φιλοσοφία των ξενοδοχείων που θα πωληθούν σε Ελληνες και ξένους ενδιαφερομένους. Στην ίδια έκταση θα δημιουργηθεί ένα πρότυπο κέντρο υγείας-διαιτητικής διατροφής και κέντρο θαλασσοθεραπείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του επενδυτικού προγράμματος ύψους άνω των 6 δισ. δρχ. στο Grand Resort Lagonissi. Το επενδυτικό πρόγραμμα, συνολικού ύψους 30 δισ. δρχ., θα ολοκληρωθεί εντός της επόμενης τριετίας. Στα σχέδια του ομίλου είναι να δημιουργήσει στην έκταση του Λαγονησίου ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία πολυτελείας στην Ελλάδα.

Ο κ. Εβερτ τονίζει ότι χωρίς σωστές υποδομές είναι αδύνατο να αναπτυχθεί σημαντικά ο τουρισμός και το μόνο το οποίο μπορεί είναι να δυσφημισθεί τουριστικά η Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή