Οριστικά στον έλεγχο της ΔΕΛΤΑ Συμμετοχών η Goody’s

Οριστικά στον έλεγχο της ΔΕΛΤΑ Συμμετοχών η Goody’s

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον έλεγχο της ΔΕΛΤΑ Συμμετοχών πέρασε πλέον η Goody’s. Η ΔΕΛΤΑ Συμμετοχών μέσω της δημόσιας πρότασης που κατέθεσε απέκτησε 5,6 εκατ. μετοχές της Goody’s, που αντιστοιχούν στο 60% του μετοχικού της κεφαλαίου. Μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε, ο ζητούμενος αριθμός μετοχών υπερκαλύφθηκε, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι η υπερκάλυψη έφθασε σε ποσοστό περίπου 30%. Το τίμημα που έδινε η ΔΕΛΤΑ ήταν 6.304 δρχ. ή 18,50 ευρώ ανά μετοχή (χθες η μετοχή της Goody’s έκλεισε στα 15,86 ευρώ).

Με την εξαγορά αυτή η ΔΕΛΤΑ Συμμετοχών επεκτείνει τις δραστηριότητες της στον χώρο της μαζικής εστίασης και υπηρεσιών, ενώ δημιουργείται ένας όμιλος με κύκλο εργασιών που ξεπερνά τα 200 δισ. δρχ. για το 2001. Σύμφωνα με τη ΔΕΛΤΑ Συμμετοχών η ανάπτυξη του Ομίλου Goody’s πρέπει να στηρίζεται στα στρατηγικά περιουσιακά στοιχεία (σήματα, ακίνητη περιουσία, βιομηχανική κουζίνα), στις ανταγωνιστικές ικανότητες (παρασκευή και ανάπτυξη προϊόντων, διαχείριση καταστημάτων κ.α.), αλλά και στις προνομιακές της σχέσεις με δικαιοδόχους, προμηθευτές, πελάτες κ.α.

Με την εκμετάλλευση των στοιχείων αυτών η ΔΕΛΤΑ θα επιδιώξει να ξεκινήσει μια νέα αναπτυξιακή πορεία για τον Ομιλο της Goody’s που πιστεύει ότι θα δύναται να τον καταστήσει έναν από τους ηγέτες της ευρύτερης αγοράς υπηρεσιών εστίασης, της οποίας το μέγεθος εκτιμάται ότι ξεπερνά τα επίπεδα των 800 δισ. δρχ. Μεταξύ άλλων η ΔΕΛΤΑ σχεδιάζει την επέκταση της Goody’s και σε άλλους τομείς της μαζικής εστίασης (σουβλάκι, μεσογειακή κουζίνα) μέσω εξαγορών ή ίδρυσης νέων αλυσίδων. Μόνον η αγορά των δυο προαναφερόμενων τομέων ανέρχεται σε 110 δισ. δρχ. και 250 δισ. δρχ. αντίστοιχα.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα εξαμήνου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου χθες, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Ελ. Τζέλλας, σημείωσε ότι το πρώτο εξάμηνο του 2000, με το οποίο και γίνεται η σύγκριση των αποτελεσμάτων ήταν μία πολύ καλή επιχειρηματική συγκυρία που είχε οδηγήσει σε υπερδιπλασιασμό κερδών έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 1999. Απέδωσε τη μεγάλη μείωση της κερδοφορίας το πρώτο εξάμηνο του 2001, στην επίσης μεγάλη μείωση στα περιθώρια διύλισης στην Μεσόγειο. Ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί ότι η κερδοφορία του Ομίλου το πρώτο εξάμηνο του 2001 υστερεί σε ποσοστό 13,9% και έναντι του πρώτου εξαμήνου του 1999, χρονιά που δεν χαρακτηρίστηκε από πολύ υψηλά περιθώρια διύλισης, όπως το 2000. Στόχος τη διοίκησης της εταιρείας είναι η επίτευξη αποτελεσμάτων αντίστοιχων του 1999 για τη χρήση 2001, που σημαίνει ότι προβλέπεται ανοδική πορεία το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή