Τον Νοέμβριο στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών

Τον Νοέμβριο στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντός του Νοεμβρίου θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών σε ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες, όπως δήλωσε σε συνέντευξή της στο «Πρώτο Πρόγραμμα 105,8» η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

«Από 1/1/2019, η εισφορά για κύρια σύνταξη από το 20% που είναι σήμερα θα μειωθεί στο 13,3%. Δηλαδή το ασφάλιστρο μειώνεται κατά περίπου 35%. Ειδικά, για τους επιστήμονες (δικηγόρους, γιατρούς, μηχανικούς) υπάρχει και μία πρόσθετη ελάφρυνση σε ό,τι αφορά το ασφάλιστρο για επικούρηση και εφάπαξ, όπου εκεί όλοι πια θα πληρώνουν το κατώτατο ποσό των 64,5 ευρώ. Ειδικά, γι’ αυτήν την ελάφρυνση, στο επικουρικό και το εφάπαξ, η ισχύς θα είναι αναδρομική από 1/1/2017» δήλωσε η υπουργός Εργασίας.

Η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε ότι, όσο βελτιώνονται τα δημοσιονομικά δεδομένα και τα οικονομικά του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), ο οποίος, αυτήν τη στιγμή, έχει διαμορφώσει ένα σημαντικό πλεόνασμα, προφανώς θα γίνονται συνεχώς θετικές παρεμβάσεις υπέρ των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων.

Τέλος, σύμφωνα με την υπουργό, έχει επιταχυνθεί και ξεκίνησε ήδη η διαδικασία αύξησης του κατώτατου μισθού, τόνισε ότι, τον Γενάρη, θα ληφθεί η απόφαση για την αύξηση του κατώτατου μισθού και την ταυτόχρονη κατάργηση του υποκατώτατου μισθού για τους νέους κάτω των 25 ετών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή