ΣΗΜΕΡΑ

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επιβράδυνση χτυπά την πόρτα και στη βιομηχανία της χλιδής. Η De Beers, κολοσσός του παγκόσμιου εμπορίου διαμαντιών, αφού είδε τα κέρδη του να μειώνονται κατά 15% το πρώτο εξάμηνο του έτους, ανακοίνωσε ότι θα εφαρμόσει ποσοστώσεις έναντι των προμηθευτών της, εγκαταλείποντας αναγκαστικά τη μέχρι τώρα επιλεκτική στρατηγική της.

Ο πρώτος ελληνικός δορυφόρος. Σε ένα χρόνο, από τη Γαλλική Γουιάνα θα εκτοξευθεί ο πρώτος ελληνικός δορυφόρος. Χθες, υπεγράφη σε πανηγυρική τελετή στο Ζάππειο η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και της εταιρείας HELLAS SAT CONSORTIUM LTD.

2004. Και στο Ολυμπιακό Χωριό θα χρησιμοποιηθούν κατά τα φαινόμενα λυόμενες κατοικίες αν τεθεί σε κίνδυνο η εμπρόθεσμη παράδοση του έργου ή ασκηθούν πιέσεις από τους εργολήπτες για υπέρβαση προϋπολογισμού.

ΕΛΠΕ. Μείωση κερδοφορίας σε ποσοστό 55% παρουσιάζουν τα αποτελέσματα εξαμήνου των «Ελληνικών Πετρελαίων». Η διοίκηση του ομίλου αποδίδει την «καθίζηση» στη μεγάλη μείωση στα περιθώρια διύλισης στη Μεσόγειο.

Λιανεμπόριο. Από την 1η Ιανουαρίου 2002 θα ισχύσει τελικώς η εφαρμογή της απαγόρευσης λιανικών πωλήσεων κάτω του κόστους, σύμφωνα με την τροπολογία που ψηφίσθηκε χθες στη Βουλή.

Τουρισμός. Εγκληματική αδράνεια αποδίδει ο Μ. Εβερτ στα συναρμόδια υπουργεία, για το γεγονός ότι δεν έλαβαν μέτρα, ώστε να αναστραφεί η κάμψη που εμφανίζει φέτος η κίνηση των τουριστών στη χώρα μας.

Goody’s. Στον έλεγχο της ΔΕΛΤΑ Συμμετοχών πέρασε πλέον η Goody’s, αφού η πρώτη ολοκλήρωσε την απόκτηση 5,6 εκατομμυρίων μετοχών της δεύτερης, μέσω της Δημόσιας Πρότασης που κατέθεσε.

Απολύσεις. Απολύσεων συνέχεια στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών. Η ολλανδική Equant θα απολύσει 3.000 εργαζομένους που αντιστοιχούν στο 20% του συνολικού εργατικού της δυναμικού. Αλλους 1.000 εργαζομένους -το 9% του δυναμικού της- θα απολύσει η φινλανδική Sonera.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή