DE Beers: εφαρμογή ποσοστώσεων λόγω της μεγάλης πτώσης ζήτησης διαμαντιών

DE Beers: εφαρμογή ποσοστώσεων λόγω της μεγάλης πτώσης ζήτησης διαμαντιών

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ. Την εφαρμογή ποσοστώσεων ανακοίνωσε ο κολοσσός που δραστηριοποιείται στο εμπόριο ακατέργαστων διαμαντιών, DB Investments (DB), ευρύτερα γνωστή ως DE Beers, λόγω των συνεπειών που υπέστει στα αποτελέσματά της από την επιβράδυνση της παγκόσμιας αγοράς πολύτιμων λίθων.

Τα κέρδη της εταιρείας για το πρώτο εξάμηνο του 2001 μειώθηκαν κατά 15%, φθάνοντας τα 744 εκατομμύρια δολάρια, ένα αποτέλεσμα που οφείλεται, κυρίως, στην πτώση των λιανικών πωλήσεων στην αμερικανική αγορά κοσμημάτων.

Η υιοθέτηση ποσοστώσεων σημαίνει, ουσιαστικά, ότι η στρατηγική του «κατ’ επιλογή προμηθευτή», βάσει της οποίας προβλέπονταν ότι οι φετινές πωλήσεις της εταιρείας θα εκτοξεύονταν στα ύψη, καταργείται.

«Οι ποσοπιστώσεις θα ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου του επόμενου έτους, αλλά το ακριβές μέγεθός τους θα είναι γνωστό στα τέλη του τρέχοντος έτους», επισήμανε εκπρόσωπος της De Βeers.

Οι ποσοστώσεις αυτές αφορούν τα ορυχεία της De Beers, η πλειοψηφία των οποίων βρίσκονται στην Νότια Αφρική, ενώ σημαντικές ποσότητες ακατέργαστων διαμαντιών προέρχονται από τη Ρωσία και τον Καναδά. Ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Γκάρι Ράφλ επισήμανε ότι οι ποσοστώσεις θα είναι «μέτριες» και «δεν θα πλησιάζουν καν το 10%».

Αξιο αναφοράς είναι ότι η στρατηγική του «κατ’ επιλογήν προμηθευτή» στόχευε να βάλει τέλος στα χρόνια και τεράστια αποθέματα, σε μια προσπάθεια να στηρίξουν τις τιμές διαμαντιών, δημιουργώντας συμμαχίες με τους μεγαλύτερους πελάτες τους με στόχο την επέκταση της ζήτησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή