Equant και Sonera ανακοίνωσαν 4.000 απολύσεις εργαζομένων

Equant και Sonera ανακοίνωσαν 4.000 απολύσεις εργαζομένων

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρίσι. Οι απολύσεις στον πολύπαθο κλάδο των τηλεπικοινωνιών συνεχίζονται, καθώς οι εταιρείες του κλάδου προσπαθούν με κάθε τρόπο να μειώσουν το λειτουργικό τους κόστος και να βελτιώσουν την κερδοφορία τους που έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα. Χθες, ήταν η σειρά των τηλεπικοινωνιακών εταιρειών Equant και Sonera να ανακοινώσουν συνολικά 4.000 απολύσεις. Οι 3.000 θα πραγματοποιηθούν στην ολλανδική Equant, την οποία εξαγόρασε πρόσφατα η France Telecom, και αντιπροσωπεύουν το 20% του συνολικού εργατικού της δυναμικού. Στόχος της Equant είναι η μείωση του λειτουργικού της κόστους κατά 300 εκατ. δολάρια σε ετήσια βάση, βάσει των όσων προβλέπονται στην εξαγορά από τη France Telecom. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, οι απολύσεις θα πραγματοποιηθούν σε Ηνωμένες Πολιτείες, Ευρώπη και Ασία και θα καλύψουν το σύνολο των δραστηριοτήτων της. Οι απολύσεις αυτές ήταν ουσιαστικά προγραμματισμένες, καθώς μετά την εξαγορά από τη France Telecom και τη συγχώνευσή της με την Global One υπήρχε συμφωνία για τη μείωση του συνολικού τους εργατικού δυναμικού στα 13.300 άτομα. Ομως, η κρίση που σαρώνει τον κλάδο, σε συνδυασμό με το ευρύτερο αρνητικό οικονομικό περιβάλλον, επιτάχυναν τις διαδικασίες, τονίζεται στην ανακοίνωση της Equant. Η Equant απασχολεί 5.859 εργαζόμενους στη δυτική Ευρώπη -κυρίως σε Γαλλία, Γερμανία και Βρετανία- αλλά δραστηριοποιείται επίσης στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Μέση Ανατολή και την Ασία. Οι αρνητικές συνθήκες στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών και η πτώση της αξίας της μετοχής ευθύνονται για την απόλυση 1.000 εργαζόμενων της φινλανδικής εταιρείας Sonera. Εκτός αυτού, η συσσώρευση υπέρογκων χρεών αναγκάζει την εταιρεία να μειώσει το εργατικό της δυναμικό κατά 9%, αποσκοπώντας στην εξοικονόμηση κεφαλαίων που θα κυμανθούν μεταξύ 50 και 60 εκατ. ευρώ. Εκτός όμως της μείωσης του εργατικού δυναμικού περικοπές θα πραγματοποιηθούν και σε άλλους τομείς, στο πλαίσιο προγράμματος αναδιάρθρωσης, που ως βασικό άξονα θα έχει τον περιορισμό των δραστηριοτήτων σε στρατηγικούς για την εταιρεία τομείς, καταλήγει η ανακοίνωση της Sonera.

Η υιοθέτηση ποσοστώσεων σημαίνει, ουσιαστικά, ότι η στρατηγική του «κατ’ επιλογή προμηθευτή», βάσει της οποίας προβλέπονταν ότι οι φετινές πωλήσεις της εταιρείας θα εκτοξεύονταν στα ύψη, καταργείται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή