ΝΔ: Η παραλυτική στασιμότητα της οικονομίας μέσα από οκτώ δείκτες

ΝΔ: Η παραλυτική στασιμότητα της οικονομίας μέσα από οκτώ δείκτες

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οκτώ δείκτες που αποδεικνύουν την «παραλυτική στασιμότητα της οικονομίας», παρουσιάζει σε ανακοίνωσή του ο αρμόδιος τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας.

«Τα πρόσφατα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας επιβεβαιώνουν ότι η κανονικότητα δεν έχει επιστρέψει στη χώρα, σημειώνει  ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας και παραθέτει  τα εξής στοιχεία:

1. Η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, όπως καταδεικνύουν οι Εκθέσεις του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, συνεχώς υποχωρεί: χάσαμε 4 και 5 θέσεις αντίστοιχα στον σχετικό δείκτη, σε σχέση με πέρυσι.

2. Το οικονομικό κλίμα, τους τρεις τελευταίους μήνες, σταθερά επιδεινώνεται: υποχώρησε κατά 4 μονάδες το τελευταίο τρίμηνο.

3. Το χρέος των πολιτών προς εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία, μήνα με τον μήνα, διογκώνεται: αυξήθηκε κατά 60% από το τέλος του 2014.

4. Οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί πολλαπλασιάζονται: έχουν πραγματοποιηθεί 4,85 εκατομμύρια κατασχέσεις, σε πάνω από 1,1 εκατομμύρια πολίτες.

5. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου παραμένουν σταθερά υψηλές:  ξεπερνούν τα 3 δισ. ευρώ, και δεν υπάρχουν πλέον δανειακοί πόροι για την αποπληρωμή τους.

6. Οι θεσμοί διακυβέρνησης υποβαθμίζονται και η οικονομική ελευθερία συρρικνώνεται: υποχώρησε κατά 20 θέσεις σε σχέση με το 2014.

7. Οι καταθέσεις των ιδιωτών δεν επιστρέφουν με ουσιαστικό τρόπο στο τραπεζικό σύστημα: έχουν χαθεί πάνω 25 δισεκατομμύρια ευρώ από τις αρχές του 2015.

8. Η πιστωτική συρρίκνωση συνεχίζεται: το υπόλοιπο χρηματατοδότησης έχει μειωθεί κατά 18% από τις αρχές του 2015.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή